Panasonic Lumix LX100 II

Publicat pe 8 sept. 2018 - 18:33 de Mîrzac Iulian

Zeci de noi produse lansate la IFA Berlin 2018, toate care mai de care mai atractive. Panasonic a anunțat camera compactă Lumix LX100 II chiar înainte de eveniment.

Deja ajunsă la generația a șaptea, generația LX se bucură încă de multă atenție din partea fotografilor care vor o camera versatilă cu specificații high-end într-un corp compact.

Camera folosește așa cum ne-a obișnuit seria senzorul Four Thirds de 17MP cu obiectiv Leica DC VARIO-SUMMILUX f/1.7-f/2.8 și focală 24-75 mm pentru cadre panoramice dar și cadre tip portret. Pe lângă asta fotografiile macro pot fi captate extrem de ușor, datorită unei distanțe minime de focalizare de 3 cm (wide) și 30 cm (tele).

Vine cu un vizor electronic cu o rezoluție de 2.76 milioane de puncte comparativ cu ecranul de 3 inch care oferă 1.76 milioane de puncte care te va ajuta în condiții variate de utilizare. Ecranul are și funcție touch, dacă preferi un astfel de control însă și o mulțime de butoane pentru comenzi rapide.

Este capabilă să tragă în rafală 5.5 cadre pe secundă în modul de focalizare continuă, sau 11 cadre pe secundă dacă focalizarea și expunerea este blocată. Poate filma la rezoluție 4K la 30 fps și 60 fps dar nu pare să ofere și filmare slow motion.

Deși nu sunt fan al conexiunilor wireless din camerele foto fie ele compacte sau profesioniste ideea de a controla telefonul prin Bluetooth parcă începe să-mi surâdă mai ales dacă consumul de baterie va fi foarte redus. Practic o astfel de conexiune cel puțin la nivel teoretic ar însemna un control mult mai simplu de pe ecranul telefonului mai ales în situația în care camera este așezată incomod pentru fotograf.

Are un corp din aliaj de magneziu de dimensiuni mici dacă mă gândesc câtă tehnologie intră în această cameră: 115 x 66 x 64 mm și o greutate de 392 g.

Va fi disponibil în magazinele de specialitate.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: