Participă la Hackathonul internațional NASA Space Apps Challenge 2018!

Publicat pe 8 sept. 2018 - 18:57 de Mîrzac Iulian

Hackathonul international Space Apps organizat de NASA va avea loc în Romania pentru al treilea an consecutiv. Evenimentul, organizat de partenerul local Digital Transformers – Innovation Studio, va avea loc în perioada 19-21 octombrie 2018, simultan în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Scopul evenimentului este de a corela datele NASA, într-o maniera colaborativa, cu persoane de pe întreg globul, care pot găsi soluții la aceste provocări.

Tema pentru hackathonul de anul acest este  „Pământul și spațiul!”. Este invitat ori programator, om de știință, persoană pasionată de acest domeniu pentru a lua parte la rezolvarea provocărilor.

Cele 6 subteme ale celor doua zile de hackathon sunt:

  • „Puteți construi un/o …”
  • „Ajutați-i pe alții să descopere Pământul”
  • „Vulcanii, aisbergurile și asteroizii”
  • „Lumea are nevoie acum de … „
  • „O lumina orbitoare”
  • „Un univers de frumusețe și minuni”

„Spațiul este frontiera finală. Avem multe de descoperit acolo, dar și pe Pământ sunt multe lucruri care merită scoase în evidență. Ceea ce este extraordinar la hackathon-ul Space Apps este faptul că participanții au posibilitatea de a accesa seturi de date (big data), puse la dispoziție de NASA. Este singura ocazie de-a lungul unui an de a aborda provocările legate de Pământ și spațiu, în colaborare cu o organizație implicată în explorarea spațiului și observarea planetei noastre”.

A declarat Moe Zidan, partener asociat Digital Transformers.

Înscrierea participanților va începe la jumătatea lunii septembrie și va fi anunțată pe http://2018.spaceappschallenge.org/.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: