OnePlus este poate cel mai îndrăgit brand de smartphone-uri Android. Compania și-a format încă de la început o comunitate de oameni care și-a dorit mai multă libertate în a-și personaliza telefonul și care a dorit să contribuie în procesul de dezvoltare a produsului. Compania a ascultat dorințele clienților nu doar la prima versiune de OnePlus ci a continuat să livreze versiuni noi cu îmbunătățiri sugerate de către clienți.
Astăzi compania ajunge la versiunea cu numărul 9 a smartphone-ului lansând pe piață OnePlus 9 și OnePlus 9 Pro și OnePlus Watch primul smartwatch dezvoltat de companie.
OnePlus a colaborat împreună cu Hasselblad pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor și materialelor video generate de smartphone. Dacă nu știi cine este Hasselblad află că NASA a folosit camere foto Hasselblad în programul Apollo pentru aselenizare. Construiesc camere foto profesioniste cu senzori de imagine Medium Format mai mari decât cele utilizate în mod curent în industria fotografică cu senzori Full Frame.
OnePlus 9
OnePlus 9 este varianta ușor mai mică a telefonului și care vine cu câteva funcții în minus dar și cu un preț mai mic comparativ cu versiunea Pro. Prețurile au crescut destul de mult de la primele versiuni ale smartphone-ului. La început era considerat un smartphone de buget. În prezent ajunge să coste cât telefoanele marilor branduri însă și calitatea produsului a ajuns la un nou nivel și nici nu mă gândesc că se vor opri aici.
Folosește pentru procesare un Qualcomm Snapdragon 888, afișajul este de tip AMOLED de 6.55″, 1080p, Fluid Display 2.0 cu 120Hz rată de refresh cu rating DisplayMate A+ și soluții de încărcare rapidă de top: Warp Charge 65T și Warp Charge 50 Wireless sunt doar câteva dintre noutățile aduse seriei noi.
OnePlus 9 folosește aceeași cameră de top ultra-wide de 50MP ca și OnePlus 9 Pro, cu un senzor Sony IMX766 de 1/1,56” și lentilă Freeform curbată, pentru a minimiza distorsiunea de pe margini. De asemenea, camera principală de 48MP are capacități imagistice excepționale, datorită unui senzor Sony IMX689 de 1/1,43”, 2×2 OCL, RAW de 12 biți, ISO nativ dual și 3-HDR. În plus, camera monocromă dedicată funcționează în tandem cu camera principală pentru fotografii detaliate în alb-negru.
Ecranul poate măsura și 1.100 de niți la luminozitate maximă și este certificat HDR10+ deci dacă ești pasionat de conținut HDR îți va plăcea să rulezi materiale video compatibile pe acest model.
OnePlus 9 include un acumulator de 4.500 mAh care va putea fi încărcat în doar 29 de minute de la 1 – 100% sau dacă îți place wireless poți încărca cu 15W putere.
Alimentatorul Warp Charge 50 Wireless Charger va fi disponibil începând de la prețul de 69,95 €.
OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro este o versiune mai completă cu procesor identic Qualcomm Snapdragon 888, dar cu afișajul LTPO AMOLED de 6.7″, 1440p, Fluid Display 2.0 cu 120Hz rată de refresh cu rating DisplayMate A+ și luminozitate maximă măsurată la 1300 niti.
Vei primi încărcare wireless mai rapidă de 50W vs 15W pe modelul mai ieftin, o cameră foto mai capabilă cu filmare 4K la 120 fps și cameră zoom de 8MP pe acest model. În plus este inclusă și protecția IP68 care pe OnePlus 9 lipsește.
Telefonul este deja disponibil pe OnePlus.com însă pentru cine dorește să cumpere dintr-un magazin local, mergeți cu încredere pe eMAG și faceți o precomandă.
Varietate de culori
Telefoanele se vor găsi și într-o gamă de culori oarecum variată dacă albul și negrul nu îți place și vrei ceva mai multă personalizare.
OnePlus Watch
Dacă voiai să îți completezi lista de gadget-uri OnePlus compania a lansat și primul lui smartwatch. Folosește după cum se vede în imagini un ecran circular cu un design minimalist și elegant.
OnePlus Watch oferă protecție IP68 și rezistență la apă la presiune de 5 atmosfere. Include peste 110 tipuri de antrenament și anumite tipuri de antrenament sunt detectate și înregistrate automat dacă alegi să facă asta.
Este capabil să măsoare pulsul, nivelul de oxigen în sânge, nivelul de stres, distanța, caloriile, monitorizează viteza și eficiența SWOLF pentru înotători. Deci este un smartwatch centrat mai ci mai degrabă pe sport, eficiență și măsurarea funcțiilor vitale în timpul zilei sau în timp ce faci sport și mai puțin pe aplicații complexe.
Pentru toate funcțiile de măsurare și înregistrările făcute de OnePlus Watch vei putea folosi aplicația OnePlus Health în care vei putea vedea rapoarte mai detaliate și informații suplimentare ce nu pot fi vizualizate pe ceas.
Autonomia ceasului comunicată de către companie este de 1 săptămână în modul activ și 2 săptămâni dacă nu faci mișcare. Nu este menționat mai concret ce înseamnă. Dar să presupunem că activ înseamnă că mergi la sală la 2 zile, ar trebui să te țină bateria toată săptămâna. La alte smartwatch-uri o zi este suficient pentru a termina acumulatorul dacă se folosesc funcții avansate de tracking, bănuiesc că intră în competiție cu ceasuri precum cele de la Huawei care au limitări software și care nu consumă atât de multă energie.
OnePlus Watch va fi disponibil începând de la prețul de 159 €, iar data pentru disponibilitatea în țară va fi anunțată în următoarele săptămâni.
Ești fan OnePlus? Ce îți place cel mai mult la noile gadget-uri?