Vom putea refocaliza inregistrarile video [CES 2012]

Publicat pe 12 ian. 2012 - 22:27 de Mîrzac Iulian

Intr-un interviu realizat la CES 2012 de publicatia online The Verge lui Eric Cheng, Director de Imagine al companiei Lytro a oferit cateva informatii interesante despre ceea ce ar putea fi viitorul filmului.

Aparatul foto Lytro pentru cine nu este la curent are capacitatea de a face fotografii pe care le poti refocaliza in orice punct doresti din aparatul foto sau de pe calculator, astfel nu trebuie sa iti mai faci griji ca nu s-a focalizat bine aparatul.

Eric Cheng spune ca sunt sute de modalitati prin care te poti folosi de tehnologia light field pe care Lytro o foloseste pentru a captura o imagine cu mai multe puncte de focalizare. Cand a fost intrebat daca exista posibilitatea de a se crea inregistrari video in care sa poti focaliza oriunde doresti Cheng a spus:

Da. Absolut. Pentru ca o captura light field reprezinta o imagine, un cadru sa zicem dintr-un film, iar intregul proces se realizeaza oricum la o deschidere si inchidere a obturatorului ca la un sistem clasic de fotografiere. Pentru ca sistemul este bazat pe inregistrarea de cadre nu vad nici un motiv pentru care nu am putea construi o camera video ce foloseste tehnica light field.

Singurul impediment ar fi la ora actuala viteza de procesare care nu este suficienta.

Interviul lui Eric Cheng, Director de Imagine la Lytro.

Demonostratie pentru fotografii care pot fi refocalizate (Apasati cu mouseul in zona in care doriti sa focalizati)


Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: