O nouă eră se încheie: iPod Nano și Shuffle nu se vor mai vinde

Publicat pe 1 aug. 2017 - 9:36 de Mîrzac Iulian

iPod Shuffle și iPod Nano au fost scoase din magazinele online Apple după aproape 16 ani de la apariția primului model. Au fost vândute aproximativ 400 milioane de unități.

În continuare se va vinde iPod Touch însă acest produs este considerat mai mult un iPhone (fără conexiune mobilă) decât un iPod pentru că folosește la bază componentele și softul său. Și asta înseamnă că Apple nu va mai vinde mp3 playere, dar au rămas stocuri care se vor vinde în continuare prin magazinele offline Apple ori prin magazinele retail din toată lumea (văd că nu prea se mai găsesc deja la noi).

Primul meu iPod a fost un Nano Generația 2 apoi un iPod Nano Generația 3. Mi-au plăcut la nebunie încă de la prima utilizare.

iPod pentru mine a fost și primul produs Apple cumpărat. Nu doar un MP3 player cu o calitate bună a sunetului ci în primul rând un produs foarte ușor de utilizat, care răspundea rapid la comenzi și care avea un soft simplu și controlul inovator cu „rotiță” care avea un touchpad integrat, atât de bine calibrat încât știai precis cât să miști degetul astfel încât să ajungi pe melodia, artistul sau lista care trebuie. Și să nu uităm de designul superb.

Am putea aminti că iPod și iTunes urma după primul model să revoluționeze industria muzicală. Apăruse chiar după „succesul” pe care Napster (oferea muzică piratată) și a venit pe piață în momentul perfect.

Acum la finalul carierei, iPod este dat la o parte de serviciile online care oferă muzică online în funcție de preferințele pe tale, îți oferă liste predefinite cu muzică sau în unele cazuri muzică bună în funcție de dispoziția ta.

Ultima perioadă Apple nici nu mai includea în raportul financiar date despre vânzarea de iPod-uri, semne au fost încă de atunci că vor renunța la ele.

Se închide o nouă filă din istoria produselor electronice pentru consumatori.

Vouă ce v-a plăcut / displăcut la acest produs Apple ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: