Google elimină Instant Search din motorul de căutare

Publicat pe 27 iul. 2017 - 8:21 de Mîrzac Iulian

Google va înlătura funcția din motorul de căutare prin care primești rezultate instant imediat ce tastezi primele litere din expresia căutată.

Problema invocată de către Google este aceea că toată lumea caută acum prin intermediul smartphoneului și pe varianta de mobil funcționalitatea nu are rost să existe. Probabil că numărul mare de căutări afectează foarte mult performanța motorului de căutare acum când sunt 2.3 miliarde de unități active în toată lumea capabile să folosească motorul de căutare.

Acum și puțină istorie. Google a introdus funcționalitatea Instant Search în 2010 atunci când smartphoneurile nu erau foarte dezvoltate. Pe acea vreme Marissa Mayer era vice-presedinte pentru divizia Search și UX la Google.

Din 2010 până astăzi creșterea vânzărilor de smartphoneuri a crescut constant, iar mai mult de jumătate dintre căutările din Google Search sunt de pe terminale mobile.

Într-o declarație publică pe site-ul Search Engine Land, un reprezentant Google a declarat că telefonul mobil a evoluat foarte mult în ultimul timp și acel mod de afișare nu i se mai potrivește și compania se va concentra pe alte metode de a face Google Search mai rapid și mai util pentru utilizatorii de telefoane mobile.

Deci ca să fie mai clar, compania va oferi sugestii de căutare în continuare însă nu va mai încărca și în pagină rezultatele dacă nu dai Enter / sau nu apeși butonul de căutare.

Probabil nici nu prea veți simți diferența. Mie mi s-ar fi părut util în continuare pentru momentele când nu știai exact cum să ajungi la un anume conținut și să vezi site-urile mai jos pe măsură ce adăugai cuvinte.

Cum simțiți lipsa acestui feature din Google Search ? Vă foloseați de el ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: