NVIDIA Tegra K1 – demo [Video]

Publicat pe 8 ian. 2014 - 19:36 de Mîrzac Iulian

NVIDIA Tegra K1

NVIDIA lanseaza la CES 2014 un nou chipset cu 192 de nuclee. Am scris cu italic pentru ca nu sunt nuclee reale de procesare ci Tegra K1 foloseste 2 sau 4 nuclee de procesare ARM. Restul nucleelor pana la 192 se ocupa de partea de procesare grafica pentru ca dupa cum stim in aceeasi pastila este si procesorul grafic si procesorul aritmetic. Imprumuta astfel tehnologia de pe arhitectura Kepler de la NVIDIA integrata in placile sale video.

NVIDIA a tinut sa ne arate ce a realizat in acest timp creand o tableta care suporta grafica echivalenta Direct X 11 si OpenGL. Echipa Epic Games a dezvoltat partea software de demo utilizand si motorul grafic Unreal.

Sunt doua configuratii de test acum: una cu procesor 2.3 GHz quad-core ARM Cortex-A15 32-bit si inca una cu procesor 2.5 GHz dual-core 64-bit si amandoua au 192 nuclee de procesare cu suport pentru NVIDIA CUDA. Amandoua configuratiile suporta ecrane cu rezolutie 4K.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: