NVIDIA Shield a fost lansată pe piață!

Publicat pe 30 iul. 2014 - 8:53 de Mîrzac Iulian

NVIDIA ShieldNvidia știți că a mai avut un proiect anii trecuți prin care dorea să creeze un dispozitiv de gaming portabil bazat pe sistemul de operare Android denumit tot Shield (Shield Portable se pare). Acum pe piața internațională se va putea achiziționa Shield Tablet și Shield Wireless Controller. Adică o tabletă special creată pentru gaming și un gamepad ca de consolă.

NVIDIA Shield Tablet are o diagonală de 8 inch, ecran FullHD, SoC Tegra K1, 2GB RAM, sunet stereo cu difuzoare îndreptate spre utilizator și adaptate pentru gaming. Tableta suporta (spun producătorii) mii de jocuri special optimizate pentru platforma Kepler. O funcție interesantă ar fi că poți juca prin Internet jocurile de pe PC. Cu alte cuvinte, vei juca jocuri cu grafică extraordinară care altfel nu ar fi posibile pe o tabletă Android.

Poți conecta tableta la un Smart TV prin HDMI și astfel transformi tableta într-o adevărată consolă pentru că vei putea controla jocurile prin gamepad-ul special construit (dar care se cumpără separat).

Tableta cu WiFi și 16GB se vinde la un preț de 299$ în SUA care este un preț mai mult decât rezonabil pentru platforma aceasta, iar un model cu 4G LTE integrat și memorie internă de stocare de 32GB ar costa 399$.

NVIDIA include în pachetul tabletei și un stylus numit DirectStylus 2 cu care vei putea realiza acțiuni mai precise pe tabletă care necesită o sensibilitate specială, presiune, etc.

Din review-urile străine apărute pe Internet se pare că tableta rezistă cam 4h la gaming intensiv, ceea ce nu e rău deloc dacă e să comparăm cu un laptop gaming sau alte tablete (console portabile) pe care poți să joci jocuri cu grafică avansată.

Ce părere aveți? Ați da până în 2.000 lei prețul la care mizez eu că va fi disponibilă în țară?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Florin 30/07/2014 at 20:06 - Reply

    In 2000 lei mai bine imi cumpar un pc care ma tine 3 ani pe cand tableta asta in mod sigur intr-un an nu mai este adecvata cerintelor de pe piata acu fiecare cu preferintele lui.

    • Mîrzac Iulian 30/07/2014 at 21:38 -

      In mod clar este vorba despre preferinte gandeste-te ca poti sa joci jocurile din PC pe tableta asta. Si poti sa joci oriunde asta e mai important…

Postează un comentariu: