Numarul de site-uri active aproape de 150 milioane

Publicat pe 12 ian. 2008 - 18:12 de Mîrzac Iulian

 Netcraft    Netcraft a publicat evaluarea facuta de ei a numarului de siteuri care sunt publicate si active pe tot globul si rezultatul a fost cu putin sub 150 milioane. Acest grafic arata ca de luna trecuta s-au lansat 7 milioane de siteu-uri, ceea ce e foarte mare avand in vedere ca in aceeasi perioada a anului trecut au fost 1 milion de site-uri noi inregistrate.

               Netcraft spune ca aceasta crestere drastica este datorata utilizatorilor numerosi care si-au facut bloguri sau pagini personale pe site-uri cu retele sociale (Windows Live Spaces, Myspace, Blogger etc.) si adaugati la toate astea domeniile cumparate de antrepenori. O alta chestie importanta in aceasta crestere a reprezentat serviciile broadband mai ieftine si de asemenea ieftinirea hostingului si a latimii de banda. Se asteapta o crestere la fel de mare sau mai mare pentru anul viitor. Te face sa te intrebi cum de celelalte motoare de cautare rezista la cantitatea enorma de date care trebuie prelucrata, raspunsul la intrebare fiind sitemaps si functia ping.

Netcraft - rezultate

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: