Numarul conexiunilor la retelele de telefonie mobila va depasi populatia lumii in 2013 ! [Infografic]

Publicat pe 28 mart. 2013 - 22:07 de Mîrzac Iulian

Agentia de Mobile Marketing – Breeze Mobile parte a grupului Leo Burnett a realizat un infografic interesant cu statistici pentru lumea intreaga dar si pentru Romania in special. Ce e interesant este ca anul acesta vor fi in toata lumea 7.1 Miliarde de SIM-uri active.

Mai interesant este ca tot global, sunt 2.2 miliarde de oameni acceseaza internetul de pe telefonul mobil fie el dumb sau smartphone, in comparatie cu 1.6 miliarde de pe un calculator.Evident pentru ca sunt 7.1 miliarde de oameni in lume in estimare se includ si dispozitivele care folosesc SIM-uri, precum ar fi tablet pc-urile, modemurile de date, si cate si mai cate device-uri cu SIM si bineintele sa exista si persoane care detin mai mult de 1 sau 2 telefoane personale.

Nu pot sa zic decat atat pentru toti operatorii de telefonie mobila: pregatiti-va retelele de telefonie mobila daca nu vreti sa va ia foc intr-un an doi.

Ce ne spune Breeze Mobile despre Romania acum:

– în 2013 numărul utilizatorilor care accesează internetul de pe mobil îl va depăși pe cel al utilizatorilor care îl accesează de pe un PC (numărul conexiunilor active la internet mobil a crescut cu 60% în ultimele 12 luni)
– penetrarea smartphone a ajuns la 25%, încă departe de media vest-europeană, dar în linie cu media globală
– numărul românilor care accesează Facebook de pe telefonul mobil a crescut cu 39% în ultimele 6 luni, mai repede decât creșterea numărului utilizatorilor de Facebook în același interval – peste 2.5 milioane utilizatori activi de Facebook pe mobil.

Sursa

infografic-world-2013

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Stefan - Geek Blog 01/04/2013 at 22:30 - Reply

    Mi se pare logic sa creasca numarul de conexiuni la telefonie mobila.
    In ziua de azi a devenit un must un smartphone, care e mai usor de purtat decat un laptop, sa nu mai zic de PC.
    Pentru lucrurile urgente ( mail, facebook, twitter etc) un smartphone e mereu la indemana si de aceea creste numarul.

Postează un comentariu: