Află ce noutăți vin odată cu iOS 9.3 Beta

Publicat pe 12 ian. 2016 - 8:11 de Mîrzac Iulian

iOS 9.3 Beta

Apple a făcut disponibil ieri iOS 9.3 beta către developeri urmând ca astăzi (conform unor informații) să fie disponibil și către public. Atenție instalarea unei versiuni beta (nefinalizată) atrage mari riscuri și se recomandă să faceți un backup complet pe iTunes.

Pe lângă rezolvarea de bug-uri ori îmbunătățiri pentru performanță la care se lucrează constant sunt mai multe upgrade-uri pentru aplicațiile iOS pe care Apple le-a făcut publice.

Noutăți în iOS 9.3

  1. Apple Watch – Sistemul de operare se va putea conecta la două sau mai multe ceasuri Apple Watch însă va fi nevoie de iOS 9.3 și watchOS 2.2 pe aceste device-uri instalate.
  2. Night Shift – iOS 9.3 include și o funcție de reducere pe timpul nopții a luminii albastre (cum e cea de la neon, becuri economice, și ecranelor LCD). Conform studiilor această lumină afectează somnul utilizatorilor de smartphone-uri care sunt obișnuiți să utilizeze smartphone-ul înainte de culcare.
  3. Notes – aplicația va primi un upgrade prin care vei putea bloca cu parolă / amprenta accesul la notițe și vei putea sorta notițele după dată ori alfabetic.
  4. Apple News – Este acea aplicație indisponibilă în România pentru știri. Un fel de Flipboard mai limitat. Updateul va face să primești mai multe știri care te interesează în secțiunea „For You”. Videoclipurile vor rula direct în aplicație și se permite utilizarea în mod landscape acum.
  5. Health –  Aplicația Health primește un update la interfața grafică în primul rând. Vei putea vedea mai ușor datele înregistrate despre mișcare, exercițiile pe care le-ai făcut ori perioadele de repaus. Poate cel mai util va fi meniul care îți va face recomandări de aplicații din această categorie. Chiar sunt aplicații foarte utile pe acolo, ideea este să alegi una care nu te stresează prea mult să adaugi informații. Eventual poate și le ia singură prin alte dispozitive conectate.
  6. CarPlay – Altă aplicație care nu știu sigur dacă funcționează în RO, însă odată și odată tot vor fi accesibile și aici, va oferi noi meniuri asociate Apple Music: New și For You unde bineînțeles primești recomandări de melodii. O funcție nouă este și Nearby care îți va face recomandări de restaurante, cafenele și altele din împrejur.
  7. Educație – Cum iPad-urile sunt foarte des utilizate (în SUA și alte țări) în unitățile de învățământ, Apple a introdus o aplicație Classroom și una Apple School Manager cu care vor administra orele de curs mult mai ușor, dar și utilizarea cu un cont de tip Guest a tabletelor, pentru a preda mai în siguranță și mai rapid tabletele către elevi / studenți.

Deci nu foarte multe funcții pentru toate categoriile de utilizatori, dar eu voi instala varianta beta când va fi disponibilă public. Sunt curios să văd cum merge și ce alte modificări la sistemul de operare mai sunt.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: