Nokia revine surprinzător cu o tabletă Android

Publicat pe 18 nov. 2014 - 15:47 de Caisim Andrei

Nokia N1

Nokia a ridicat astăzi cortina, dezvăluind prima sa tabletă cu Android, având un ecran de 7.9 inch și un procesor quad-core Intel Z3580 tactat 2.3 GHz cu o arhitectură pe 64 biți. De asemenea, are o grosime de doar 6.9 mm.

Alte specificații includ o camera principală de 8 megapixeli, o camera frontală de 5 megapixeli și o memorie internă de stocare de 32 GB. Interesant este faptul că va veni cu noul launcher de la Nokia, Z Launcher.

Noua tableta va cântări puțin peste 300 grame și va rula Android Lollipop. Prețul va fi de 249 dolari plus taxe.

Tableta va ajunge cel mai repede în China pentru Anul Noul Chinezesc înainte de a fi lansată pe celelalte piețe din lume, la noi din Februarie probabil. Oricum, rămâne de văzut dacă lumea va cumpăra noua tabletă cu Android proiectată de cei de la Nokia, neatinsă de mâna celor de la Microsoft, dar până acum se pare că o mulțime de oameni au aștepta acest eveniment. Nokia are o mare oportunitate de a reintra pe piață cu un produs nou.

Observați asemănarea izbitoare cu un iPhone 6 lărgit :).

În orice caz, compania Foxconn se va ocupa de producerea și distribuția noii tablete, au declarat reprezentanții companiei Nokia.

Nokia-N1

Despre Autor

Inca de mic m-au atras gadget-urile si tehnologia.

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: