Nokia 808 PureView – smartphone-ul cu camera foto de 41 megapixeli

Publicat pe 3 mai 2012 - 13:11 de Tita Mihai

Nokia a anuntat ca smarphone-ul 808 PureView va fi disponibil luna aceasta, chiar daca inca nu a precizat o data exacta de lansare. Ce are acest smartphone special este camera foto, care are, tineti-va bine, 41 de megapixeli, da ati citit bine 41 de megapixeli, fotografia facuta cu un telefon mobil a ajuns pe noi culmi. Nokia 808 PureView are un procesor single core de 1.3 Ghz si un display de 4 inci AMOLED cu rezolutia de 640 x 960 de pixeli. Spatiul de stocare incorporat este de 16 Gb plus un slot microSD care suporta pana la 32 Gb.

Camera foto de 41 de megapixeli este capabila sa filmeze Full HD cu 30 de cadre pe secunda cu zoom 4x fara repercursiuni asupra detaliilor. Pentru performantele sale Nokia PureView a primit mai multe premii cel mai recent fiind cel  de la  TIPA (asociația publicațiilor tehnice de fotografie) – „Best Imaging Innovation”.

Nokia 808 PureView ruleaza Symbian Belle ca si sistem de operare, fapt ce iar putea face pe unii sa cam strambe din nas, insa finlandezii promit ca daca acest model va avea succes, vom gasi aceasta camera foto si pe alte modele viitoare ale companiei dar care sa ruleze Windows Phone 8. Pentru inceput 808 PureView va fi disponibil in India si Rusia, urmand ca celelalte regiuni sa fie anuntate in curand. Asa ca incepeti sa faceti loc pe HDD pentru poze de asemenea dimensiuni :).

Pretul se va invarti in jurul sumei de 1.900 lei 2.900 lei.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: