GIMP 2.8 – lansat in sfarsit

Publicat pe 4 mai 2012 - 13:24 de Tita Mihai

Multi dintre voi poate ati auzit de programul de editare foto GIMP, daca sunteti fan al acestei aplicatii o sa va bucurati sa aflati ca tocmai a fost lansata o noua versiune a acestuia, GIMP 2.8. Pentru cei care nu stiu GIMP este un program open source folosit pentru editare si este de multe ori comparat cu mult mai cunoscutul Adobe Photoshop. Acest program este numai bun daca sunteti incepator in ale editarii foto si nu vreti sa va pierdeti prin optiuni si setari, la capitolul usurinta in utilizare cam bate concurenta.

GIMP nu se adreseaza doar incepatorilor, daca stiti cu ce se mananca editarea foto puteti obtine niste rezultate foarte bune utilizand acest program. Versiunea 2.8 este prima care ofera un mod optional numit „single-window”  care va permite accesul la toate uneltele intr-o singura fereastra. Aceasta optiune a fost ceruta in mod special de fanii aplicatiei.

O versiune stabila este disponila pentru download daca utilizati Linux aici. Deocamdata versiuni stabile pentru Windows si Mac nu exista, insa puteti descarca versiuni RC (release candidate) daca sunteti interesati pentru Windows de aici, unde puteti gasi si versiuni mai vechi ale programului, iar pentru Mac accesati acest link. Versiuni stabile pentru cele doua versiuni urmeaza sa apara foarte curand.

 

 

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Csaba 12/05/2012 at 13:37 - Reply

    Da a fost lansat gimp 2.8 si asa ca interfata e frumos dar se misca greu si pot sa spun char foarte greu si asa ca din acest motiv am fost nevoit sa-l dezinstalez si sa instalez versiune 2.6.12. care e masina de cursa fata de 2.8.Totusi cred ca ca dupa un timp se vor remedia problemele si va fi totul OK.

    • Mirzac Iulian 12/05/2012 at 17:01 -

      Problemele le intampini pe Windows sau pe Ubuntu (sau alt linux)

Postează un comentariu: