Ne asteapta preturi mari la produsele IT ?

Publicat pe 18 mart. 2011 - 13:11 de Mîrzac Iulian

Doi dintre furnizorii lui Apple de componente, Mitsubishi Gas Chemical Co. si Toshiba au anuntat inchiderea unor fabrici din Japonia ca urmare a cutremurului si tsunami-ului devastator care a avut loc pe 11 Martie. Efectul inchiderii fabricilor se va simti din luna Martie pana la sfarsitul primului sfert de an si chiar pana in Iunie. Toshiba construieste 40% din memoriile flash din lume, iar Mitshubishi Gas Chemical Co. construieste placile de baza la produse Apple.

Exista varianta ca Apple sa-si schimbe strategia si sa cumpere componente de la diferiti furnizori pentru a mai ameliora lipsurile. De altfel si in trecut Apple a mai aplicat aceasta strategie atunci cand a fost cazul unor lipsuri de stoc de componente.

Ce-i drept preturile sigur vor creste putin indiferent cat de eficiente vor fi planurile de salvare ale companiilor producatoare IT.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: