Am primit a doua versiune a lui Motorola Xoom pentru un test drive si avem multe sa va spunem. Anul trecut Motorla Xoom pe care am si avut-o pentru test fusese prima tableta determinata sa mai ia din avantul Apple cu tableta sa iPad 2 insa nu a reusit decat sa fure decat o mica parte din piata. A fost o tableta mai grea si mai groasa decat iPad 2, avea un Android 3.0 la inceput de drum si nu oferea o experienta de browsing la fel de fluenta ca pe produsul Apple.
Sa vedem ce au facut anul acesta cei de la Motorola cu noul Xoom 2.
Unboxing
In cutie, dupa cum veti putea vedea si in video unboxingul de mai jos se afla in primul rand tableta invelita in protectia de plastic. Dedesubtul ei se afla accesoriile incluse in pachet: incarcatorul cu adaptor pentru priza europeana, cablul micro USB – USB si manualul de utilizator.
Design
Motorola Xoom 2 este la fel de subtire precum este iPad 2 si cu 2 grame mai usoara, este evident ca producatorul s-a straduit sa ofere un design imbunatatit al produsului scos de Apple si am putea spune ca exteriorul arata mai bine ca al unui iPad. Tableta are un ecran IPS LCD de 10 inci cu rezolutie 1280×800 pixeli care impresioneaza prin calitate foarte ridicata, unghiuri mari de vizibilitate si culori vii. In partea de sus a ecranului se afla camera frontala de 1.3 Megapixeli pentru apeluri video prin Internet, iar jos microfonul.
Pentru marginea ecranului si pe spate pe lateralele de unde tineti tableta s-a folosit un material plastic cauciucat aderent pentru a avea controlul deplin al tabletei. Ca sa continui cu spatele: tableta are butonul de pornire/oprire/standby si de volum exact in locul unde iti ajung degetele mainii drepte. Acestea s-au dovedit cam greu de gasit la inceput si chiar si de apasat , dar te inveti cu ele. Restul spatelui este construit din metal (aluminiu cred) si tot acest pachet de plastic, metal si altele fac din Motorola Xoom 2 o tableta foarte solida, nu scartaie nu se indoaie, este dintr-o bucata.
In partea de sus pe spate se afla camera de 5 Megapixeli cu blit dual LED care este flancata de-o parte si de alta de cele doua difuzoare care s-ar putea sa fie cele mai bune difuzoare ale unei tablete. Laterala de sus a lui Motorola Xoom 2 are un port audio 3.5 mm, iar laterala de jos este ocupata de un port micro USB , micro HDMI, si in stanga cele doua sloturi microSIM si microSD acoperite de o bucata de plastic cauciucat.
Per total designul lui Motorola Xoom 2 ma incanta. Are marginile acelea tuguiate ca si la iPad, nu este foarte grea si este compacta. Colturile sunt acum mai rotunjite si sunt taiate (detaliile de aici ma fac sa ma intreb iPad 3 cu ce poate sa mai vina mai subtire de atat :) ).
Performanta
Motorola XOOM 2 este mult mai rapid in Android 3.2.2 si asta se vede inca de la inceput, nu trebuie sa il butonezi prea mult, animatiile sunt mult mai fluente si cred ca cel mai evident se observa in momentul in care faci browsing, pinch to zoom este mai rapid, si trecerea de la un nivel de zoom la altul este foarte fluent elementele mai grele precum reclamele flash sau imagini apar dupa ce ai facut pinch si ai dat drumul la ecran.
Configuratia sa include un procesor dual-core OMAP 4 la 1.2 Ghz, versiunea pe care o am aici are si 32GB capacitate de stocare interna, 1GB DDR2, ecranul este un IPS LCD de 10 inci cu protectie Gorilla Glass, este multi touch si are o rezolutie de 1280 x 800 pixeli. Include toti senzorii disponibili pe dispozitivele portabile la ora asta: senzor de lumina ambientala, barometru, magnetometru, accelerometru si giroscop pe 3 axe. Camera foto frontala este de 1.3 Megapixeli, deja usor, usor vor trece toti de la VGA la 1.3 Mp, care se vede mult mai bine cand faci video calling fata de prima versiune a tabletei, iar in spate camera foto de 5 Megaxpieli cu capacitate de zoom digital de 4x, autofocus si filmare la 1080p cu 30Cps si are si blit dual LED.
Multimedia. Daca vreti o tableta multimedia Motorola Xoom 2 s-ar putea sa se incadreze mai mult ca altele de pe piata cerintelor voastre. Ecranul in primul rand are vizibilitate la unghiuri mari, si are claritate buna si culori vii. Are viteza buna in browsing si in aplicatiile pe care le-am folosit, iar cred ca foarte important este ca animatiile Flash din paginile web nu incetineau decat foarte putin browingul. Sunetul este unul din punctele cele mai tari ale lui Motorola Xoom 2, foloseste doua difuzoare mici in dreapta si stanga partii din spate si tehnologia sa 3D Virtual Surround chiar ajuta la imbunatatirea sunetului. S-ar putea ca Motorola Xoom 2 sa fie tableta cu sunetul cel mai bun de pe piata in acest moment.
Software. Motorola Xoom 2 dupa cum am mai mentionat foloseste Android 3.2.2 insa este asteptat in curand un update la magicul Android 4.0 Ice Cream Sandwich care aduce o viteza si un timp de raspuns si mai bun, un redesign si functionalitate mult mai buna.
Tot pe partea de software Motorola a integrat mai multe aplicatii/module precum: MotoCast – cu ajutorul caruia veti putea face streaming la filmele, fotografiile si melodiile preferate direct din calculator pe tableta. Practic nu veti avea limita de spatiu atunci cand veti fi in preajma laptopului. Alte imbunatatiri apar in modul de tastare. Acolo veti putea alege pe langa tastatura Android standard si Google Voice Text to Speech, Moto input method unde veti putea scrie de mana cu degetul, si care am observat ca suporta si caractere asiatice, MyScrip Stylus cu care veti scrie tot de mana si care pare mai simplu de utilizat recunoaste mai usor scrisul de mana, SwiftKey Tablet X o tastatura cu tastele putin mai mari si mai spatiate, dar per total asemanatoare cu cea standard, si ultima tastatura, Swype care mie imi place enorm si despre care v-am mai povestit: un cuvant se scrie mergand cu degetul de la o litera la alta fara sa ridicati degetul de pe ecran pana incepi un nou cuvant (Are si dictionar pentru limba Romana).
Conectivitate. La conectica Motorola Xoom 2 are cam standardul in materie de porturi si standarde. Are un WiFi b/g/n/, Bluetooth 2.1 cu EDR Clasa a 2-a, A-GPS, micro HDMI 1.4 (Tip D), prin care va puteti conecta la TV, rezolutie maxima 720p si sa va jucati pe TV sau sa vedeti filme. Mai are si un port micro USB 2.0, un port pentru extensie spatiu de stocare cu un micro SD de 32GB. Tableta poate fi atasata si la un Docking Station. Versiunea pe care o am la test are si conectivitate 3G dar din pacate foloseste micro SIM si nu am fost pregatit.
Concluzie
Motorla XOOM 2 este clar mai rapida ca prima versiune, este mai usoara si este un produs de calitate care se apropie de cea a iPadului, dar care il depaseste la performantele ecranului, si in curand si pe partea de software. As cumpara-o ca si tableta multimedia in special datorita caracteristicilor ei, dar si pentru browsingul de calitate.
Imi place
- ecran IPS de calitate buna
- design solid, rezistent la apa varsata (nu la submersie)
- filmare 1080p
- este destul de subtire si usor de manipulat
- baterie mai buna
Nu-mi place
- lipsa per moment a lui Android 4.0
- putin cam scump
Se gaseste la QuickMobile.ro
Imagini
Video
Multumim QuickMobile.ro pentru tableta Motorola Xoom 2 pentru test.
2 comentarii
Pingback: Motorola RAZRi, smartphone cu procesor Intel
Pingback: Motorola RAZRi, smartphone cu procesor Intel