Misiunea Rosetta

Publicat pe 17 nov. 2014 - 8:17 de Mîrzac Iulian

Un scurt metraj, despre una din cele mai interesante misiuni în spațiu. A durat 12 ani de muncă pentru a ajunge pe Cometa 67P/Churyumov–Gerasimenko. S-au folosit de gravitația Pământului și a planetei Marte de mai multe ori pentru a putea intra pe orbita cometei, apoi au reușit să aterizeze pe cometă cu un modul special.

Ce face misiunea atât de interesantă este faptul că oamenii de știință vor putea afla o mulțime de lucruri noi despre Univers, pentru că în general cometele sunt obiecte aflate în spațiu încă de la formarea Universului, nu au suferit mari transformări ca și planetele. În acest moment misiunea este în pericol, deoarece modului nu primește destul de multă energie solară zilnic. Datele primite de până acum sunt enorme și vor fi procesate în următoarele luni, misiunea și-a atins 80% din obiective, așadar nu este un eșec, însă au încă speranța că vor putea reporni modulul odată ce va acumula destulă energie și-l vor putea repoziționa într-o zonă cu vizibilitate mai mare spre Soare.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: