După cum ați văzut deja la Brașov de Vineri 21 Noiembrie până Duminică 23 Noiembrie se va desfășura un interesant eveniment de IT dedicat multor categorii de persoane (antreprenori, investitori, dezvoltatori, programatori, inventatori, creativi, profesori și studenți) cu condiția ca aceștia să fie pasionați de Inovare și Tehnologie. De aici nu trebuie decât să mergeți pe pagina de înscriere și să bifați la ce săli veți fi prezenți în cadrul evenimentului.
Sunt trei săli de conferință, o sală Atrium și o sală mare. Ideea este că în fiecare dintre ele se vor desfășura conferințe pe diferite teme pentru susținerea inițiativelor antreprenoriale, creșterea interesului pentru domeniul tehnic și o introducere în agilitate în IT, vor fi demonstrate tehnologii bazate pe raspberry pi, eye tracking și tehnologii, realitate virtuală și laboratoare online. Duminică va fi organizat un hackathon. Programul îl puteți vedea pe site-ul Altbrasov.org, sau în imaginea de mai jos.
Printre vorbitori se numără:
- Liviu Vanau, Associate Researcher in cadrul BITSoftware. Membru de baza al echipei care a câștigat Grand Prix 2014 la Salonului de Invenții și Produse Noi de la Geneva, Liviu este un jurnalist și dezvoltator de afaceri online. De asemenea, este în prezent consilier pentru proiecte de afaceri din mass-media, Internet of Things, Quantified self și realitate augmentata în diverse tari europene. Liviu va aborda în cadrul ALT Festival tema Internet of Things și o dezbatere scurtă bazată pe evoluția potențială a acestui nou tip de infrastructura.
- Septimiu Nechifor, Research Group Head în departamentul tehnologic global Business Analytics & Monitoring din cadrul Siemens Corporate Technology va vorbi despre sistemele de informare inteligente.
- Alexandru Deaky, manager general al Bluemind Software si CTO TimeWalk, a inițiat și participat la multe proiecte inovative (3DCar – primul configurator 3D interactiv pentru mașini, 3DGate – prezentarea și vizitarea proprietăților imobiliare cu ajutorul realității virtuale, ASIC Client – prima aplicație client pe Android pentru arhitectura ISA de la MIT, Timewalk, etc.). Bogdan va vorbi la ALT FESTIVAL despre realitate virtuala și laboratoare online.
- Camelia Codarcea, co-fondator, AgileHub, a început călătoria în lumea agila și-a început-o în Germania, unde a acumulat experienta ca Scrum Master. Fiind convinsă că atunci când oamenilor li se oferă contextul potrivit, aceștia devin dornici sa aibă rezultate foarte bune și devin creativi, va susține sesiunea despre principii agile și leadership.
- Paul Bulencea, masterand în Inovație în Turism (Salzburg University of Applied Science), Co-fondator Sideview (aplicație mobilă), Fondator WISIT (Worldwide Innovative Students in Tourism), Co-autor Gamification în Tourism și Visiting Lecturer la diferite universități din Europa, va vorbi despre experiente în turism și ce înseamnă gamification – o metoda de design motivațional.
Sunt sigur că v-ar atrage și ceva distracție nu doar IT așadar pe lângă sesiunile tehnice, ALT FESTIVAL organizează concerte și seri de film la finalul fiecărei zile. Astfel, începând cu 21 noiembrie, la Cafeteca îl veți putea asculta pe Kaleidonescu, care va aborda o combinație între electronica și rock neo-psihedelic. Kaleidonescu a fost prezent și la festivaluri precum Peninsula/ Felsziget și Fan Fest. La Simone va fi un joc muzical de reacție și contra-reacție între un drum machine și un synth vintage: Karpov Not Kasparov Live. Sâmbăta, 22 noiembrie concert Rodion GA va performa un hibrid între muzica electronica, psihedelica și rock progresiv în Cafeteca, iar Silent Strike – compozitor de muzica electronica ce a cantat de asemenea la Live Poesie in Berlin, dar și în cadrul unor festivaluri în Slovenia și Olanda, va fi în Simone! Proiecțiile de film vor avea loc la Cinemateca.
Participarea este gratuita, în baza înscrierii pe site. Locurile sunt limitate!