Miniboxele Nokia MD-11

Publicat pe 27 mai 2011 - 17:04 de Mîrzac Iulian

Asemeni mini difuzoarelor Harman/Kardon de pe netbook-ul Toshiba NB550D-109 Nokia MD-11 m-au fermecat. Nu numai prin designul interesant dar in primul rand prin calitatea audio. Daca la Toshiba nu v-am aratat un videoclip cu o demonstratie audio de data asta nu am ratat ocazia sa va arat diferenta dintre laptopul meu Acer (mai vechi), si aceste mini boxe de la Nokia. In test veti observa in primul rand ce diferenta de volum este intre laptop si miniboxele Nokia MD-11 si sper eu sa se cunoasca si calitatea audio (dar cu inregistrarea mea Mono 8-bit de pe Panasonic DMC-FX35 nu prea cred).

Miniboxele Nokia MD-11 folosesc conectorul audio obisnuit de 3.5 mm, si fiecare dintre ele au 3 acumulatori AAA (de telecomanda). Autonomia cu baterii alcaline este aproximativ de 10h, dar cred ca daca nu asculti la maximum vor rezista si mai mult. Boxele se vand cate una, si pot fi conectate mai multe la un loc (cate va permiteti) si va puteti face astfel un mic „sistem”.Materialele utilizate sunt de calitate. Pentru partea de sus a carcasei s-a folosit un tip de plastic, fin la atingere cu aderenta care imita cauciucul. Iar partea bazala care foloseste pe post de picior si capac de acces la baterii este cauciuc din cate imi dau eu seama. Firul cablului audio care se poate infasura la baza miniboxei este tot din cauciuc.

Specificatii tehnice:

 • Frecvente 200 – 20 000 Hz
 • sunet omnidirectional 360 grade
 • antena FM integrata
 • magnet Neodymium 35mm
 • putere 2 W
 • THD 10%
 • sensibilitate: 91 dB/0.5 Vrms @ 0.5m
 • Signal-to-noise ratio: >75 dBA

Concluzia

Sunt perfecte pentru calatorii, au o autonomie a bateriilor destul de mare pe pagina Nokia scrie 50 de ore care e enorm de mult si deocamdata nu am aflat valoarea reala dar nu cred ca trece de 10h. (Din punctul meu de vedere si 10h sunt bune). Am sa las un update de indata ce consum bateriile alcaline. Autonomia unor baterii alcaline este aproximativ de 10h, probabil in functie de volum, eu am ascultat mai tare. Au o dimensiune atat de mica incat nu trebuie sa va faceti griji ca nu vor incapea in orice bagaj. Cu toate astea cred ca boxele X-Mini V1.1 la 78 Lei sunt mai presus de acestea pentru ca se pot incarca la USB si sunt cu 10 lei mai ieftine. (Se mai gasesc si la Market Online).

Se gasesc la

eMAG – 86 RON

Market Online – 83 RON

Imagini

[nggallery id=61]

Demo

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Dan82 28/05/2011 at 11:05 - Reply

  De mult caut boxe portabile pentru telefonul mobil, sper sa fie de calitate si sa sune bine.

Postează un comentariu: