Meerkat – live streaming instant de pe smartphone

Publicat pe 20 mart. 2015 - 8:35 de Mîrzac Iulian

MeerkatAm găsit recent o aplicație în App Store interesantă cu care poți face live streaming instant. Se numește Meerkat. Dacă la aplicațiile testate de mine până acum Ustream și Bambuser permit de asemenea live streaming, setarea contului este mult mai greoaie și până începi să transmiți ratezi acțiunea, acum depinde ce faceți exact cu aplicația.

Cu ce iese în evidență Meerkat ?

Odată ce ai pornit aplicația îți cere să alegi cu ce cont de Twitter să te conectezi. Odată ales contul poți intra în aplicație, deci în mai puțin de 10 secunde poți face live streaming pe Twitter. Modul ei de funcționare este deci atât de simplu încât nu trebuie decât să apeși un buton de live streaming. La final poți salva materialul video în iPhone sau iPad.

Acum nu mă gândesc decât la cât de ușor și la îndemână va fi oricărui individ să transmită Live un eveniment important de oriunde. Apoi cu ajutorul unui #hashtag oricine să privească acțiunea din mai multe unghiuri, fără să ai nevoie de un plugin pentru browser sau de o aplicație specială. Trebuie doar să găsești linkul pe twitter și să-l accesezi, atât de simplu este pentru a privi streaming-ul.

Un alt moment în care acest gen de live streaming va conta foarte mult în viitorul apropiat: în cazul protestelor ! Gândiți-vă că oricine va putea arăta în acele momente exact ce se întâmplă fără montaj, fără reeditare video, fără cenzură, din mai multe unghiuri.

Singura statistică pe care am găsit-o a fost de 91.000 de live streaming-uri rulate până în 15 Martie. Aplicația a fost lansată la sfârșitul lunii Februarie sau la începutul lunii Martie, deci începutul este promițător.

 Regulile sub care funcționează Meerkat acum:

  • toată acțiunea are loc pe Twitter, acolo găsiți streaming-urile
  • streaming-urile sunt anunțate prin Push notification către ceilalți utilizatori
  • momentan nu se pot rula din nou streaming-urile după eveniment, se pot salva în memorie în schimb
  • alți utilizatori pot retransmite materialul tău video tot în timp real
  • pot fi programate transmisiuni live, cei înscriși primesc notificare când începe transmisiunea

P.S. va exista și o variantă Android.

Download iOS

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: