Madagascar 3 – pe marile ecrane cu sprijinul HP

Publicat pe 22 iun. 2012 - 10:22 de Tita Mihai

Imi plac animatiile, pun pariu ca si voua, pana nu demult animatiile erau create in special pentru copii si nu erau folosite cine stie ce procese tehnologice, bine cu unele exceptii, insa acum filmele de animatie dispun de bugete foarte mari si de ultimele noutati in materie de tehnologie si se compara sau chiar intrec la incasari filmele artistice. Unul dintre aceste filme este „Madagascar 3: Fugariti prin Europa” o animatie creata de studiourile DreamWorks in colaborare stransa cu HP. Acest film poate fi urmarit acum si in cinematografele din Romania.

Cu ajutorul tehnologiei HP cei de la DreamWorks ne-au adus a treia parte din indragita franciza Madagascar si pentru prima data spectatorii pot vedea un film din aceasta franciza in 3D. Madagascar face parte din clubul select al francizelor care au depasit 1 miliard de dolari incasari si asta doar cu primele doua filme din serie.

Tehnologia de la HP a jucat un rol important in crearea acestei francize, DreamWorks a folosit statiile grafice HP Z, solutii de retelistica si servere HP, precum si solutii de randare digitala pentru a realiza un film de animatie cu o bogatie  a detaliilor nemaintalnita.

„Tehnologia HP le permite artistilor nostri sa isi depaseasca limitele si sa isi concentreze eforturile in crearea celei mai impresionante experiente de animatie 3D” a declarat Ed Leonard, Chief Technology Officer DreamWorks Animation.

HP a fost alaturi de DreamWorks pe parcursul intregului proces de productie, de la cele mai simple sarcini pana la dezvoltarea celor mai detaliate scene de animatie. HP a mai colaborat cu DreamWorks  si la crearea altor animatii de mare succes cum ar fi : Shrek, How to train your dragon, Kung Fu Panda, Kung Fu Panda 2 si Puss in Boots.

Iata cum a ajutat HP la crearea Madagascar 3 :

 • au fost folosite peste 200 de statii grafice ultraperformante HP Z800 pentru a crea o varietate de medii organice foarte complexe.
 • tehnologia HP DreamColor a fost integrata in procesul de productie a filmului pentru a reda cu precizie culorile intense, atat in materialele tiparite cat si pe monitoare sau ecranele cinematografelor.
 • tehnologia HP ProLiant BL460c blade, sustinuta prin patru ferme de servere a asigurat puterea maxima de procesare pentru toate etapele cruciale ale productiei. Acestea au stocat peste 200 Tb de date si asigurat mai mult de 65 de milioane de ore de randare.
 • solutiile Hp de retelistica, seriile de switch-uri HP 12500, 5800 si 6120, HP Networking Intelligent Managment Center si HP Intelligent Resilient Framework au asigurat un nivel superior de performanta al retelelor.
 • solutiile HP Enterprise Services Flexible Hosted Rendering le-au asigurat studiourilor DreamWorks un plus de putere de procesare, 12 % din Madagascar 3 a fost randat in cloud.
 • serviciile HP Print Management au fost folosite pentru a usura procesul de administrare a imprimarii si a creste productivitatea pe parcursul productiei filmului Madagascar 3.

 

Mai jos aveti o lista de curiozitati si alte detalii pe care probabil nu le stiati despre Madagascar 3:

 • 120.000 de cadre individuale generate digital au fost folosite pentru a crea filmul.
 • cea mai detaliata multime animata din istoria DreamWorks este secventa cu circul din Madagascar 3, aceasta contine peste 5000 de personaje distincte, scena a necesitat 1,6 milioane de ore de randare.
 • secventa Flashback incorporeaza efecte pirotehnice impresionante si un prim-plan al multimii detaliat, de 2.8 milioane de ore de randare a fost nevoie pentru crearea secventei.
 • noua cladire World Trade Center isi face aparitia in film desi nu era initial in plan.
 • genele Giei contin 96 de linii distincte care pot fi animate
 • Alex are peste 2000 de comenzi individuale pentru a le permite animatorilor sa redea personajul in orice pozitie pe ecran
 • fiecare personaj din scenele cu multimi a avut la dispozitie trei corpuri, sase capete si mai multe elemente de vestimentatie, ajungandu-se la un total de 19 milioane de combinatii diferite ( cat populatia orasului New York ).
 • in secventa din Monaco exista 2393 de cladiri care includ 42 de modele diferite cu cate trei variatii fiecare.

Abia astept sa vad Madagascar 3 nu am apucat inca, l-a vazut careva dintre voi, cum vi se pare ?

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

 1. Bijuterii 22/06/2012 at 14:17 - Reply

  Nu l-am vazut si nici nu ma dau in vant dupa animatii, dar dupa toate detaliile astea tehnice cu siguranta mi-ai trezit apetitul :)

Postează un comentariu: