Dell lanseaza in Romania noile statii de lucru Dell Precision Tower

Publicat pe 21 iun. 2012 - 18:09 de Tita Mihai

Dell isi extinde gama de statii de lucru tower Dell Precision si adauga inca patru noi modele, T7600, T5600, T3600 si T1650. Acestea se adreseaza profesionistilor din industriile creative si din domeniul design-ului pentru ca ofera putere grafica si de calcul foarte mare. Statiile Dell Precision pot fi folosite printre altele la : modelare 3D, explorare seismica si geologica, design sau in industria filmului. Acestea sunt disponibile acum si in Romania. 

Inainte sa va zic ce poate fiecare in parte o sa enumar mai jos cateva dintre caracteristicile importante pe care aceste statii de lucru le au:

  • design nou – atat la exterior cat si la interior ( accesul la componentele cheie este facilitat )
  • noua microarhitectura Intel si procesoare cu 8 nuclee pentru aplicatii multi-thread
  • pana la 512 Gb memorie cu patru canale
  • tehnologia RMT ( Reliable Memory Technology ) menita sa elimine in mare parte erorile de memorie
  • suport PCIe I/O din generatia a treia pentru performanta de virtualizare imbunatatita cu tehnologie grafica de ultima ora
  • tehnologie Intel vPro, porturi blocabile si TPM ( Trusted Platform Module ) pentru un plus de securitate
  • aplicatii certificate de la furnizori software de top : Autodesk, PTC, Siemens PLM, Adobe, ESRI, Barco, etc.
  • Nvidia Maximus tehnologie ce permite vizualizare si simulare/randare simultan

Sa incepem cu cel mai puternic dintre cele patru :

DELL PRECISION T7600 – cea mai puternica si mai expansibila statie de lucru de la Dell, ideala pentru aplicatii video, animatie, inginerie, simulare, analiza financiara sau stiintifica. Pe acest model gasim cea mai avansata unitate CPU, surse de alimentare si putere grafica pentru un sistem dual – socket. Doua procesoare Intel Xeon E5-2687W la 150W cu un total de 16 nuclee de procesare, sursa de 1300W, putere grafica pana la 600W, pana la patru sloturi full x16 care ofera suport pentru o placa video Nvidia Quadro 6000 si doua procesoare Nvidia Tesla C2075 in acelasi timp.

DELL PRECISION T5600 – o statie de lucru dual – socket puternica si fiabila care se adreseaza mediilor care nu prea dispun de mult spatiu dar au nevoie de putere de calcul sporita. T5600 este ideala pentru modelare 3D, crearea de continut video sau rularea de aplicatii complexe. Aici avem doua procesoare Intel Xeon, memorie ECC de 128 Gb cu patru canale, sursa de alimentare de 635W sau 825W si placa video profesionala Nvidia Quadro 5000 si procesor Nvidia Tesla C2075.

DELL PRECISION T3600 – aceasta statie de lucru single – socket ofera echilibru intre performanta si scalabilitare pentru aplicatii 3D traditionale, CAD, CAM si crearea de continut digital. Procesorul de pe acest model este unul Intel Xeon E5-1600 sau E5-2600, memorie ECC sau non-ECC pana la 64 Gb la 1600 Mhz si placi video Nvidia Quadro 6000 sau 2 x Nvidia Quadro 5000 si un procesor Nvidia Tesla C2075.

DELL PRECISION T1650 – mezina din aceasta serie ofera perfomante peste un sistem desktop standard, este de nivel entry – level si poate fi folosita in lucrul cu aplicatiile 2D/3D de baza, aplicatii foto, CAD si dezvoltare web. T1650 dispune de un procesor Intel Xeon de ultima generatie, pana la 75W pentru performanta grafica si noi certificari ISV si grafice.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: