Ma-Config – detectarea componentelor si instalarea driverelor necesare sistemului

Publicat pe 20 iul. 2010 - 14:17 de Mîrzac Iulian


Instalarea driverelor este intotdeauna o mare problema mai ales daca din diferite motive nu le aveti. Ma-Config este o aplicatie web care ne ajuta la doua lucruri deodata:

1. ne analizeaza computerul si identifica componentele hardware si software;

2. ne ofera ultimele drivere disponibile pentru acele componente.

Ma-Config va realiza aceste lucruri folosindu-se de un plug-in ActiveX care vi se cere sa-l instalati inainte de detectare. Serviciul este valabil doar sistemelor bazate pe Windows si este un serviciu certificat VeriSign, asta ca sa nu va faceti griji de virusi sau alte aplicatii malware. Plug-in-ul este compatibil cu toate browserele mari precum Internet Explorer, Opera, Chrome, Firefox si Safari. Baza de date plina cu drivere este oferita de TousLesDrivers.

Ma-Config este folositor si incepatorilor dar si celor experimentati. Este foarte simplu de utilizat, doar instalati plug-in-ul si porniti procesul de analizare al PC-ului. Ma-Config ofera ultimile versiuni de drivere disponibile in baza de date, si ofera si posibilitatea de a impartasi lista configuratiei ori salvarea sub forma de document PDF a acelei configuratii.

Ma-Config - Run detection

Ma-Config

Inainte de a porni aplicatia pentru a detecta configuratia, puteti face niste schimbari apasand Settings pe butonul din stanga. Aceste setari se refera la gradul de detectie, puteti selecta mai multe nivele de detectie, cu cat e nivelul mai ridicat cu atat veti avea posibilitatea sa va gaseasca componentele mai exact, cu driverul necesar instalarii. Din experienta noastra recomandam un level cat mai mare deoarece la un level scazut vi se pot impune drivere care nu sunt chiar pentru componentele voastre.

Ma-Config - Setari

Ma-Config - Setari

Apasati Run the Detection, butonul mare si verde din dreapta sus pentru a incepe analizarea PC-ului. Dureaza aproximativ 5-10 secunde pana termina analiza, probabil in functie de sistem si de conexiune la internet. Apasati pe fiecare dispozitiv in lista din stanga pentru a obtine informatii detaliate despre componenta. Puteti face detectia oricand doriti.

Ma-Config - Detectarea

Ma-Config - Detectare

Daca acum doriti sa faceti un update al driverului respectiv, apasati pe butonul verde Download drivers compatible with this configuration, care te va trimite pe pagina celor de la TousLesDrivers unde veti downloada driverele.

Ma-Config - Download drivere

Ma-Config - Download drivere

Salvarea raportului in format PDF este folositoare celor care lucreaza la repararea PC-urilor sau care lucreaza cu PC-urile in general, si deasemenea configuratia in format PDF poate fi trimisa prin e-mail, foarte utila daca sunteti acasa si doriti sa o trimiteti unei alte firme poate pentru un upgrade sau service.

Spuneti-ne ce parere aveti despre aceasta aplicatie iar daca mai stiti si voi alte aplicatii de acest gen lasati-ne un comentariu.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: