LG inovează și aduce tehnologia cititorului de amprentă integrat în ecran

Publicat pe 3 mai 2016 - 8:16 de Mîrzac Iulian

LG - Ecran cu senzor de amprenta

Când credeai că nimic nu mai poate fi adus pentru smartphone-uri un mare jucător vine cu o tehnologie nouă care face viața utilizatorului mai ușoară (de regulă). Cred că v-am mai prezentat zvonuri o astfel de tehnologie ce ar putea fi disponibilă pe telefoanele Apple însă acum avem și un anunț oficial care practic ne demonstrează că în aproximativ un an vom putea folosi astfel de telefoane mobile.

Tehnologia dezvoltată de subsidiara LG Innotek va fi capabilă să citească amprenta de la o distanță maximă de 0.3 mm. Randamentul pe care îl dă tehnologia în momentul de față pe prototipuri este de o ratare la 50.000 de scanări ale amprentei. Compania spune că randamentul este comparabil cu cel al senzorilor de pe iPhone 6S și Galxy S7 deci ar trebuie să fie și pregătită pentru piață, dar știm noi cum merg senzorii aceștia în utilizarea de zi cu zi, sunt ratări mai dese ținând cont că nu întotdeauna nimerești senzorul cu suprafața scanată.

Ce ar putea însemna această tehnologie pentru smartphone-uri ?

Păi telefonul nu va mai avea neapărat și butoane fizice. Ar putea apărea primul telefon fără butoane fizice, cu toate că tot un buton fizic este mai bun când va trebui să resetezi sau să deblochezi un gadget de acest fel.

Dacă nu vor mai exista butoane înseamnă că telefonul va fi mai dur putând fi construit dintr-o bucată, apoi telefonul va putea fi și mai bine protejat de apă, praf, umezeală.

O altă schimbare care ar putea să o aducă este utilizarea întregului spațiu de pe față pentru ecran ori chiar utilizarea unor difuzoare frontale pentru un sunet mult mai bun față de ce există acum pe telefoanele mobile.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: