ASUS Republic of Gamers a împlinit 10 ani !

Publicat pe 29 apr. 2016 - 8:56 de Mîrzac Iulian

ASUS ROG 10 ani

ASUS Republic of Gamers vă vine să credeți sau nu are deja 10 ani de existență. Brandul dedicat sportului electronic a crescut frumos și în România, laptopurile Republic of Gamers sunt cele mai căutate portabile de gaming din România: „Aproximativ 80% din laptopurile dotate cu plăci video Nvidia GTX, comercializate în România, poartă emblema ASUS„, a declarat Ciprian Donciu, Country Manager ASUS România.

Totodată, compania este lider pe piața locală de plăci de bază și pe cea de plăci video cu unități de procesare grafică GTX. „Republic of Gamers este cel mai variat portofoliu de produse destinate gamingului, în România fiind comercializate peste 100.000 de unități din toate categoriile„, a adăugat Ciprian Donciu. Aici am contribuit și eu la unitățile de procesare grafică, sunt cele mai bune.

Rezultatele din România au fost sumarizate în slide-ul de prezentare de mai jos.

ASUS ROG Romania

La evenimentul de sărbătorire a 10 ani de ROG au fost aduse și cele mai importante produse nou lansate:

GX700 primul notebook din lume răcit cu lichid, desktopul futurist ROG GT51 și modelul compact ROG G20CB, laptopurile ROG G752, monitorul curbat ROG Swift PG348Q, mausul ROG Spatha, tastatura mecanică ROG Horus GK2000 și altele. A fost și o competiție de gaming pe Unreal Turnament, invitații concurând pe sistemele compacte ROG G20.

Am făcut și un scurt material video cu atmosfera de la eveniment.

GT51

Desktopul ASUS ROG GT51, prezentat în premieră în România

Apărut pentru prima oară public în România, ASUS ROG GT51 ascunde sub capotă un întreg arsenal de gaming, format din procesorul Intel Core i7 generația 6 și până la 64GB de memorie RAM DDR4. Grație sistemului performant de răcire, GT51 poate urca frecvența de lucru până la valoare de 4.6GHz, fără a fi necesară repornirea acestuia. Două plăci video NVIDIA Titan X, montate într-o configurație SLI, asigură rularea celor mai pretențioase jocuri la rezoluția 4K/Ultra HD. ASUS a mers chiar mai departe montând două unității SSD NVMe PCIe de 512GB în configurație RAID 0 pentru viteze de transfer de până la 3.2Gbps.

ASUS ROG GX700 - 7

Laptopul de gaming cu sistem de răcire cu lichid ASUS ROG GX700

ASUS ROG GX700 este primul notebook din lume ce a beneficiat de o răcire cu lichid (nu cu vaporizare, reușește să ofere performanțe similare celor mai tari sisteme desktop de gaming. GX700 se conectează la stația de andocare ROG Hydro Overclocking System prin intermediul unui sistem patentat de conectori, ce permit trecerea lichidului între cele două elemente separate. GX700 este motorizat de cea de-a șasea generație de procesoare Intel mobile K-SKU (‘Skylake’) și de grafica NVIDIA GeForce GTX 980. Notebook-ul oferă grafică reală 4K în cele mai pretențioase jocuri ale momentului.

Cea mai nouă serie de laptopuri de gaming ROG G752

ASUS ROG G752 face o demonstrație de forță și eficiență termică excepțională, rulând cele mai solicitante jocuri cu un minimum de zgomot. Secretul modelului G752 constă în heat-pipe-urile și radiatoarele de cupru răcite de două ventilatoare cu debit variabil ce suflă aerul fierbinte prin grilele din spate. ROG G752 oferă funcții speciale pentru accesul la Steam și permite înregistrarea jocurilor printr-un singur click. Tehnologiile ASUS SonicMaster și ROG AudioWizard optimizează sunetul în orice tip de joc.

ROG Swift PG348Q

ASUS – numărul 1 pe piața globală de monitoare de gaming

ASUS este numărul 1 pe piața globală de monitoare de gaming. Cel mai nou model, ROG Swift PG348Q a fost lansat în România laolaltă cu punerea în vânzare pe plan global. Laureat CES Innovation 2016, acesta are un ecran curbat, Ultra-Wide, cu diagonala de 34 de inci și rezoluție QHD (3440 x 1440). ASUS a lansat și primul monitor din lume cu o rată de reîmprospătare de 165Hz – ROG Swift PG279Q. Ambele monitoare menționate încorporează tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru cursivitate în rularea jocurilor.

ASUS Republic of Gamers își va respecta în continuare promisiunile făcute gamerilor din întreaga lume, dezvoltând noi produse hardware pe baza sugestiilor primite de la aceștia„, a adăugat Liviu Marica.

Mai jos câteva imagini mai bune decât cele făcute de mine de la eveniment.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: