LG G3 prezentat în România – în curând în magazine!

Publicat pe 27 iun. 2014 - 9:25 de Mîrzac Iulian

Prezentare LG G3 - Romania 01

LG G3, vârful de gamă al companiei a fost prezentat în România ieri seară la restaurantul Tapo așa cum merită smartphone-ul care ar putea deveni cel mai vândut telefon al anului. Deja este listat la eMAG la precomandă la prețul de 2.699 Lei. Ce am înțeles de mai mult timp însă cei de la LG mi-au reconfirmat la eveniment este că ascultă din ce în ce mai mult cerințele clienților privind produsele lor.

Telefonul are mai puține aplicații preinstalate decât sunteți obișnuit la alte branduri, iar o parte din cele preinstalate vor putea fi dezinstalate (cât de tare e asta ?), pentru că să fim serioși nimeni nu folosește toate aplicațiile primite de la producător și nu spun eu asta, etc. Sunt lucruri pe care au înțeles că majoritatea clienților și le doresc și au luat măsuri.

“LG G3 reprezintă vârful gamei premium G Series și este, fără îndoială, un dispozitiv ce va răspunde nevoilor și așteptărilor oricărui utilizator, fiind dotat cu o multitudine de caracteristici unice care cu siguranță vor fi apreciate și de consumatorii din România. Suntem mândri că LG G3 a reușit să stabilească noi standarde pentru segmentul de terminale premium. În final, ceea ce contează cel mai mult pentru noi este aprecierea consumatorilor noștri despre noul LG G3, care a fost creat ținând cont și de părerile acestora“, a declarat Bumseop Lee, președinte al LG Electronics România.

Îmi plac carcasele de aluminiu, iar LG G3 arată extraordinar și având spatele curbat stă foarte bine în palmă. Cu toate ca dimensiunea ecranului a crescut la 5.5 inch față de G2, carcasa acestuia nu s-a mărit foarte mult, s-a păstrat o margine subțire și după cum știți LG folosește o tehnologie de anulare a comenzilor lansate cu podul palmei pe marginea ecranului (smart phone, remember? ) așadar nu vei lansa aplicații din greșeală.

Ecranul este puternic luminat și are o rezoluție imensa de 2560 x 1440 pixeli (Quad HD) care obține o densitate a pixelilor 538 ppi la care chiar nu mai diferențiezi pixelii cu ochiul liber, și care sigur vă va plăcea.

LG G3 - Prezentare Romania

Autofocus rapid datorită tehnologiei laser. 0.276 milisecunde ca focalizarea să se facă și mai jos am realizat un foarte scurt videoclip in care demonstrez ce shutter lag extraordinar de mic are. Selfie-urle vor ieși la o calitate mai bună datorită senzorului foto mai mare pentru camera frontală, și datorită elementelor optice mai numeroase.

Sunetul este alt punct forte al telefonului. Difuzoarele emit sunet puternic de 1W, în timp ce înregistrarea sunetului se va face mult mai clar în timpul concertelor sau altor momente cu zgomot puternic datorită unui filtru de zgomot care a fost adăugat.

Economisirea bateriei în timpul utilizării, este cu 20% mai bună, datorită tehnologiei integrate: adaptive framerate, adaptive clocking si adaptive timing care se referă strict la mărirea sau micșorarea vitezei de afișare a imaginilor pe ecran, a vitezei de procesare a datelor. Bateria este de 3.000 mAh, este detașabilă, iar cei de la LG spun că folosesc o tehnologie nouă cu grafit care reduce consumul în timp ce este ecranul aprins.

Tastatura inteligentă (Smart Keyboard)care reduce erorile de scriere cu până la 75 la sută prin urmărirea și analizarea obiceiurilor privitoare la editare.

LG G3 va putea fi încărcat fără fir, cu ajutorul încărcătorului wireless Qi, precum și cu propriul încărcător wireless portabil LG (care va putea fi achiziționat separat). Cu noul încărcător wireless LG, utilizatorii își pot monitoriza și încărca telefonul în același timp, prin plasarea dispozitivului pe suportul de încărcare.

Kill Switch ar putea fi una din cele mai importante funcții pe care le include smartphone-ul. Știți că toate telefoanele Android au capacitatea de a fi găsite pe hartă, pot fi blocate, sau puteți porni soneria telefonului, în caz de furt, pierdere sau nesiguranță, dar KillSwitch dacă este activat de la distanță va bloca telefonul și nu va mai putea fi deblocat nici dacă se face o rescriere de firmware. Cel mai probabil funcția software este folosită în combinație cu o componentă hardware care nu-i va permite decât proprietarului să-l deblocheze.

Specificații LG G3:

  • ecran de 5.5″ cu Gorilla Glass 3 și rezoluție QHD (2560 x 1440 pixeli)
  • SoC Qualcomm Snapdragon 801 quad-core tactat la 2.5 GHz
  • variante cu 2-3 GB memorie RAM
  • cameră foto principală de 13MP cu stabilizator optic de imagine, focalizare laser, filmare UltraHD (2160p)
  • baterie detașabilă 3000 mAh
  • slot microSD, 16 sau 32 GB stocare internă, 4G, microUSB 2.0
  • Android 4.4.2
  • 146.3 x 74.6 x 8.9 mm și 149 grame

LG G3 va intra pe stocul magazinelor din Romania în 3 culori – negru, alb și auriu, la un preț recomandat de 2699 RON.

Imagini de la eveniment

Teaser pentru camera foto LG G3

LG G3 Infografie

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: