Apple lansează HomePod 2!

Publicat pe 18 ian. 2023 - 20:21 de Mîrzac Iulian

La doi ani distanță după ce prima versiune HomePod a fost scoasă de la vânzare vine această nouă versiune de HomePod cu îmbunătățiri consistente și o aliniere la noile tehnologii care vor deveni parte din întregul ecosistem Apple în curând.

Prețul de pornire al noii boxe inteligente va fi de 299$ (în SUA). Este deja disponibil la comandă și vine cu designul familiar cu care și versiunea anterioară a fost lansat.

Va oferi însă suport pentru tehnologiile: Thread pentru comunicare wireless și Matter care va permite comunicarea și cu dispozitive care folosesc alte protocoale smart home precum Amazon Alexa, Google Home sau Samsung SmartThings.

În interior se află noul chip folosit pe Apple Watch 7 (S7) dar să vorbim despre partea cea mai importantă: sistemul de boxe din interior. În interior se află un subwoofer (difuzorul care emite sunetele joase), alături de patru difuzoare pentru sunete înalte (cu 3 mai puțin comparativ cu prima versiune), și cinci microfoane (cu 2 mai puține față de prima versiune).

Va putea fi legat de alt HomePod pentru efect stereo dar boxa suportă standardul Dolby Atmos pentru sunet surround.

În plus boxa smart va include senzor de umiditate și temperatură care pot determina pornirea aerului condiționat / deschidere geam, de fapt aici singura limită sunt dispozitivele smart care pot fi conectate, însă odată cu trecerea la Matter nu va fi o problemă de ecosistem pentru că vei putea folosi produse smart home acum mult mai variate.

Dispozitivul va recunoaște până la 6 voci ale persoanelor din casă pentru a putea prelua comenzi vocale și personaliza preferințele. Dacă mai adaugăm și update-ul software care urmează să apară săptămâna următoare pachetul devine și mai interesant.

Boxa va fi capabilă să recunoască doar după sunet alarme de fum / gaz și va anunța utilizatorii dispozitivului printr-o notificare că a fost declanșată o astfel de alarmă (dacă senzorul este smart nu prea este util, dar nu știu câți dintre voi folosiți senzor de fum cu conectare smart home). Înțeleg că toate dispozitivele conectate la boxă vor trebui să fie pe ultima versiune pentru ca aceasta să funcționeze.

Problema cu HomePod este că asistentul virtual încă nu reușește să se ridice la nivelul Google Assitant și a eșuat să fie un competitor puternic în fața lui sau al lui Amazon Echo. Partea de software se dovedește încă odată mai importantă decât cea hardware și Google începe să dovedească din ce în ce mai mult că poate să producă dispozitive hardware + software gândite de ei care sunt foarte bune și care nu au întotdeauna hardware de top.

Ce părere ai despre boxele smart? Scrie în comentarii.

Vezi mai jos videoclipul de lansare:

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: