Noi procesoare Apple M2 Pro și M2 Max!

Publicat pe 18 ian. 2023 - 21:32 de Mîrzac Iulian

Apple începe anul în forță cu două noi procesoare care urmau natural pe linia de procesoare. După M1, Pro, Max și M2, lipsea ceva. Așadar M2 Pro și M2 Max au fost lansate odată cu noi computere Apple: Mac Mini și MacBook în mai multe variante de configurații. Așteptăm M2 Ultra la iarnă poate!

Așadar noile procesoare sunt construite pe tehnologie de litografiere pe 5nm care după cum bine știi în timp miniaturizarea tranzistorilor din microcipuri aduce odată cu asta și o viteză de procesare mai mare.

Procesoarele aduc o viteză de până la 40% în procesarea imaginilor în Photoshop sau de 25% mai bună în compilarea de cod în Xcode comparat cu generația anterioară de procesoare M1 Pro. Voi fi tare curios să le testez și eu pentru a vedea și în practică cum se comportă în aplicațiile de zi cu zi.

Cel mai interesant de văzut va fi cât de bine a fost îmbunătățită performanța în aplicațiile 3D, sau altele care folosesc intensiv partea de procesare grafică precum cele de editare video unde se pot adăuga efecte 2D / 3D.

Momentan diferențele din specificații între M1 Pro și M2 Pro sau M1 Max și M2 Max nu sunt categorice, astfel încât să merite să upgradezi imediat computerul, dar în cazul în care folosești un Mac cu Intel sau chiar și un M1, diferența de performanță va fi mult mai consistentă și dacă folosești computerul la ceva ce îți aduce și bani atunci trecerea la un computer nou va merita din plin.

Ce părere ai despre noile procesoare Apple pentru Mac-uri ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: