iPad 2 – lansat oficial

Publicat pe 3 mart. 2011 - 14:05 de Tita Mihai

Apple a lansat oficial a doua generatie de iPad, acesta se numeste iPad 2 si este o versiune mult imbunatatita a celebrului iPad care a vandut anul trecut aproape 15 milioane de exemplare, vanzari care au generat venituri de peste 9.5 miliarde de dolari. Desi vine cu dotari superioare pretul lui iPad 2 este acelasi cu pretul primului iPad, insa acest pret poate creste in functie de versiune si accesorii.

Procesorul lui iPad 2 va fi unul dual core A5 de 1 Ghz, chipul grafic va fi si el pe masura, de 9 ori mai performant decat cel de pe primul iPad conform spuselor Apple.

Deci va puteti inchipui ce jocuri performante va putea rula. Un motiv de bucurie pentru cei care lucreaza intens pe tableta, este durata de viata a bateriei care va tine 10 ore. Versiunea de 64 Gb cu WiFi si 3G SKU va costa aproximativ 829 de dolari in timp ce versiunea de 16 Gb cu WiFi va costa 499 de dolari.

Display-ul ramane neschimbat, aceasi rezolutie de 1024 x 768 pixeli. iPad 2 dispune si de 2 camere, una principala capabila sa inregistreze @30 fps cu rezolutia de 720p, cu zoom digital de 5x si una secundara VGA. Grosimea lui iPad 2 este de doar 8.8 mm fata de 13.4 mm cat are primul iPad si la fel si greutatea care este mai scazuta iPad 2 cantareste in jur de 600 grame. Din pacate iPad 2 nu are slot pentru carduri de memorie si nu are nici port USB dupa cum se mai zvonea in trecut.

iPad 2 dispune si de o noua husa, creata special pentru el, husa este magnetica si atunci cand este pusa peste iPad acesta se stinge iar cand este indepartata ecranul se aprinde. Husa poate fi modelata in asa fel incat sa fie un fel de stand pentru sustinerea tabletei. Desi iPad 2 vine doar in 2 culori alb si negru, ii puteti schimba culoarea in cea preferata cu ajutorul husei care este disponibila intr-o gama variata de culori. Husa vine si ea in 2 variante, plastic sau piele, cea de plastic costa 39 de dolari iar cea de piele 69 de dolari. Odata cu lansarea iPad 2 va fi lansat si sistemul de operare iOS 4.3 si o serie de aplicatii speciale pentru iPad 2 printre care iMovie, GarageBand, Photo Booth sau Face Time.

Livrarea tabletei va incepe de pe 11 martie in SUA si pe 25 martie in Europa.

Lansare iPad 2 – material video complet

Imagini

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: