Dual core low power de la VIA

Publicat pe 2 mart. 2011 - 13:16 de Tita Mihai

Compania taiwaneza VIA, se pregateste sa introduca pe piata o versiune dual core pentru procesorul sau low power numit Eden. Acesta va fi construit pe arhitectura de 40 de nanometri si va avea 2 nuclee pe 64 de biti. Procesorul se va numi Eden X2 si va fi optimizat pentru multi-tasking si procesarea de continut multimedia. Oficialii VIA se lauda ca procesorul Eden X2 va fi cel mai eficient procesor dual core in materie de consum de energie din lume.

Eden X2 este proiectat special sa lucreze fara a avea nevoie de racire suplimentara din partea binecunoscutelor ventilatoare pe care toti le avem montate pe procesoarele noastre.

Eden X2 va suporta sistemele de operare Windows Embedded 7, Linux si Windows CE si va fi compatibil „pin to pin” cu VIA Eden, C7 si Nano. VIA promite o solutie de procesare eficienta cu un consum foarte redus de energie, ramane de vazut daca se va tine de promisiune. VIA urmeaza sa anunte noul sau procesor dual core low power la evenimentul Embedded World 2011 din Germania.

eden x2 2

eden x2 1

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Onet Ciprian 03/03/2011 at 08:31 - Reply

    Nice

Postează un comentariu: