Zvonuri despre iPad 2

Publicat pe 30 dec. 2010 - 11:25 de Mîrzac Iulian

Luna aceasta aproape saptamanal au fost lansate zvonuri despre noua versiune de iPad. Fiecare incearca sa speculeze noile caracteristici ale iPad 2, care mai de care. Cu ocazia asta am facut un top al zvonurilor care eu cred ca se vor adeveri. Acestea cuprind lipsurile pe care le are iPad-ul in comparatie cu celelalte tablet pc-uri la ora actuala.

Nr.1 iPad 2 va avea 2 camere foto

Chiar dupa lansarea telefonului iPhone 4 au aparut nenumarate publicatii care spuneau ca iPad 2 va veni cu 2 camere foto. Acest zvon are foarte mari sanse sa fie adevarat pentru ca iPad-ul avea pur si simplu de asa ceva. Cred ca multi dintre utilizatorii actuali de iPad-uri si-ar dori o camera foto integrata. Este un dispozitiv mobil conectat la internet pana la urma.

Un alt motiv este pentru ca odata cu iPhone 4 Apple a lansat tehnologia Facetime pe care compania va trebui sa o includa pe cat mai multe produse posibile.

Nr.2 Mai mic, mai usor si cu display Retina

Acest zvon are poate mai mari sanse sa fie adevarat, poate trebuia pus pe locul intai, numai ca este oarecum logic. Apple intotdeauna a incercat sa aduca noile versiuni ale produselor sale la dimensiuni si greutate redusa si sa includa noi tehnologii. Deci aici nu avem de ce sa stam prea mult pe ganduri este clar ca noua versiune de iPad va fi mult imbunatatita, si poate chiar se va include si displayul Retina cu rezolutie mai mare.

Nr.3 Vor fi trei versiuni de iPad 2

Printre zvonurile cu cea mai mare probabilitate de a fi reale se afla si acesta. iPad 2 se crede ca va fi comercializat cu o versiune care va avea doar modul Wi-Fi pentru conectare la internet, o versiune cu Wi-Fi si conectare 3G prin UMTS si o a treia versiune care sa se poata conecta prin Wi-Fi si si 3G cu standard CDMA. Zvonul a aparut deoarece in reteaua mobila Verizon din America iPad-ul actual nu poate fi comercializat cu conectare 3G datorita standardului diferit suportat de dispozitiv.

Este un zvon destul de fondat datorita faptului ca Apple doreste sa acopere cat mai mult din piata de tablete pc.

Nr.4 iPad 2 va avea spatele plat

A mai aparut pe internet si un zvon precum ca iPad 2 va avea partea dorsala plata. Puteti vedea articolul cu carcasa pentru iPad 2 aici.

In orice caz carcasa nu se poate sa fie reala. Apple si alti producatori niciodata nu dezvaluie detaliile viitorului produs, producatorilor de accesorii. De fiecare data se intampla asa, apar poze cu accesorii pentru viitoarele produse si dupa lansare sa aflam ca stirea era falsa.

Nr.5 iPad 2 va avea port USB

Conform publicatiei chineze Economic Daily News noua generatie de iPad va avea un port USB pentru a se putea conecta si la alte dispozitive. Asta ar fi un foarte mare avantaj al tabletei pentru ca ai putea transfera fisiere, te-ai putea conecta la multe dispozitive adiacente. In comparatie cu alte surse care mai lanseaza zvonuri Economic Daily News are antecedente bune, a fost prima publicatie care a anticipat ca Apple va contrui o tableta in loc de un netbook. Deasemenea Digi Times a mai publicat un articol despre acelasi subiect.

Un port USB este foarte necesar, s-ar putea adeveri acest zvon insa nu avem motive sa credem 100% ca va fi implementat.

Nr.6 iPad 2 va avea procesor dual-core

Chiar inainte de Craciun a fost publicat un articol care spune ca noile generatii de iPad si iPhone vor folosi procesoare dual-core ARM Cortex A9 la 1Ghz. Un procesor dual-core a mai fost deja implementat in telefonul mobil LG Optimus 2X, un mare avantaj dispozitivelor mobile care vor putea rula mai usor mai multe aplicatii. Procesorul dual-core are mari sanse sa fie implementat in noul iPad 2 pentru ca este cursul normal al dezvoltarii dispozitivelor mobile, dar si pentru ca le-au luat-o in fata producatorii de dispozitive mobile pe Android.

Nr.7 Giroscop si ecran oleofob

Nu vom discuta mult despre acest zvon. Un ecran care nu se va murdari la fel de usor de la grasimea degetelor si adaugarea unui giroscop si suportul pentru aplicatii care folosesc giroscopul sunt doua dintre caracteristicile care aproape cu siguranta nu vor lipsi. In special giroscopul care este folosit din ce in ce mai mult in dispozitivele mobile.

Nr. 8 O versiune de 7 inci a iPad-ului

A fost printre zvonurile cele mai discutate pe online. Ca apple va construi o versiune de 9.7 inci dar si una de 7 inci, gandindu-se cei care au lansat zvonul ca dispozitivul va fi mai ieftin in primul rand si ca va fi mai folositor pentur anumite situatii.

In primul rand acest zvon a fost daramat chiar de Steve Jobs intr-o conferinta in care a explicat de ce Apple nu face si nici nu va face vreodata un iPad de 7 inci. Motivul principal pe care l-a invocat a fost ca nu exista destul spatiu pe un ecran de 7 inci pentru a crea niste aplicatii grozave pentru un tablet pc, chiar daca sa zicem unii producatori vor mari rezolutia pentru ca in acest caz veti avea nevoie de degete mai mici.

Deci ecranul de 7 inci cade.

Cand se va lansa iPad 2 ?

Bun, am incercat sa triem si sa incercam sa speculam si noi care vor fi urmatoarele adaugari la noua generatie de iPad, dar cred ca cel mai mult ne intereseaza cand va fi lansat. Se zvoneste lansarea in primul rand pentru luna Ianuarie, pentru ca tot in luna ianuarie anul trecut a fost lansat primul iPad. In acelasi timp s-a mai spus si de luna martie si aprilie. Lansarea iPadului va fi influentata de lansarea iPhone-ului la Verizon, cel mai important factor de decizie. Ar putea fi lansat deci in martie.

<iframe title=”YouTube video player” class=”youtube-player” type=”text/html” width=”540″ height=”333″ src=”http://www.youtube.com/embed/TTFYnLn_qNo” frameborder=”0″></iframe>
Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: