Încă o achiziție Google pentru imagini prin satelit mai bune !

Publicat pe 13 iun. 2014 - 20:37 de Mîrzac Iulian

Skybox

Recent câteva site-uri de tehnologie au publicat zvonuri care vorbeau de Google care ar fi interesați de achiziția unei companii care se ocupă cu realizarea imaginilor prin satelit. Tranzacția era estimată la 1 miliard de dolari. Astăzi se confirmă știrea însă tranzacția este făcută publică pentru 500 milioane de dolari.

Compania folosește proprii sateliți pentru realizarea imaginilor, iar Google a declarat că are de gând să folosească serviciile acestora pentru Google Maps. Asta ar însemna ca hărțile să fie mai noi în mai multe zone din lume, iar cele deja la calitate bună și mai recente să fie făcute la calitate și mai bună (dar nu vă așteptați să apară prea repede update-uri mai ales în România).

Tot niște zvonuri pe lângă aceasta spun că ar dori să utilizeze sateliții pentru planul lor de a oferi acces la Internet în caz de dezastre naturale în diferite zone ale Pământului sau pur și simplu în zone lipsite de acces la Internet, dar rămâne de văzut pe viitor ce vor realiza.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: