HTC Sense 4.0: Ce e nou ?

Publicat pe 17 feb. 2012 - 8:11 de Mîrzac Iulian

HTC Sense 4.0 este din ce in ce mai discutat pe Internet, se pare ca este pregatit pentru o lansare la Mobile World Congress la Barcelona eveniment ce se va desfasura intre 24 Februarie – 1 Martie. Daca nu stiati asta HTC Sense este interfata grafica personalizata a sistemului de operare Android pentru a se putea diferentia cumva de numeroasele telefoane mobile care au acest sistem de operare instalat.

Ofera o implementare mai buna cu retelele sociale alaturi de aplicatiile special create de HTC si imbunatateste experienta utilizatorului cu sistemul de operare. HTC pare sa fi citit gindurile utilizatorilor cu noua versiune Sense 4.0 cel putin asa zic cei care au testat-o inainte de lansare.

Primul terminal care va avea HTC Sense 4.0 este HTC Endeavor cunoscut si ca HTC Edge si va avea o grosime de 8,8mm, un ecran mare de 4.7 inci, cu rezolutie 720p, procesor Tegra 3 si  1GB RAM alaturi de o camera de 8 Megapixeli capabila de FullHD si nu in ultimul rand conectivitate NFC.

Butoanele si Interfata grafica

HTC a pus accentul in aceasta noua versiune pe fonturi si reducerea aglomerarii pe ecran a elementelor grafice. Spre exemplu acum intorcand ecranul in mod landscape veti vedea ca taburile se vor aseza in partea stanga fata de partea de jos ca pana acum, asta pentru a avea mai mult spatiu pe inaltime.

Exista un zvon ca telefoanele care vor veni cu HTC Sense 4.0 nu vor avea butoanele Android de la baza ecranului care se gasesc spre exemplu la Samsung Galaxy Nexus (Android 4.0).

Deasemenea schimbat este si task managerul in care aplicatiile vor fi ca niste cartele vazute din perspectiva

Cand veti iesi din standby veti fi intampinat de o serie de mesaje de notificare fie ele sms-uri, sau mesaje din retelele de socializare asemenea iOS 5.

Email

Modulul de email are imbunatatiri substantiale in Sense 4.0. S-ar parea ca HTC a creat cea mai aratoasa si cea mai utila interfata grafica a unui client de email de pana acum pentru Android. Mesajele citite sau necitite sunt marcate de o fasie colorata  in partea stanga. Mesajele care au legatura intre ele sunt afisate ca si conversatie si in modul inbox si in modul de mesaje.

Cand esti in inbox si sunt mai multe mesaje asociate cu un email, va aparea un indicator numeric pe care daca-l apesi iti va arata toate mesajele asociate acelui email intr-un mod mai special cu efecte.

Aplicatia de email are si functie Push cand il utilizezi cu un cont de Exchange, asta ar economisi din baterie. Smart Sync va avea grija sa iti invete comportamentul tau de zi cu zi si nu va sincroniza contul de email in timpul somnului spre exemplu sau in alte perioada de timp fara activitate.

Browser, Guest Mode

Imbunatatiri au fost facute si browserului. Exista o functie numita Reader similara cu ce are iOS 5 care elimina reclamele din paginile web. Alte doua butoane Read Later si Watch Later iti permite sa salvezi pagini web pentru a le citi mai tarziu.

HTC Sense 4.0 va avea si o functie Guest Mode in care odata activata vei putea da telefonul cuiva fara sa te gindesti ca acesta ar putea sa iti gaseasca date importante in telefon, el va putea doar sa sune sau sa foloseasca alte functii normale.

Alte functii noi

Camera foto are o noua functie inovatoare prin care atunci cand fotografiezi o persoana sau mai multe si va detecta fete camera va face cinci fotografii consecutive si va selecta automat fotografia cea mai buna.

HTC Sense 4.0 va avea integrat DropBox si la inceput cand setezi telefonul vei primi 50GB gratuit pe contul tau. Contul DropBox va aparea ca si un mediu de stocare pe telefonul mobil. Daca sa spunem atasezi un fisier din DropBox intr-un email un link catre dropbox va fi inserat in loc ca fisierul sa fie trimis catre serverul email.

Beats audio va functiona in orice aplicatie pe HTC Sense 4.0 astfel nu mai sunteti limitat la playerul standard pentru muzica.

Deci dupa cum puteti observa si voi, HTC Sense 4.0 este o interfata grafica noua mult mai matura cu efecte grafice mai bogate si mai functionala.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: