HP lanseaza in Romania prima imprimanta cu scanare 3D

Publicat pe 25 apr. 2012 - 23:28 de Mîrzac Iulian

Intr-un cadru plin de obiecte pline de istorie la Thomas Antiques HP a lansat prima multifunctionala capabila sa scaneze obiecte 3D. Au ales acest cadru pentru ca aceasta lansare va intra in istoria companiei si istoria IT datorita produsului inovator adus pe piata.

Prima oara a aparut in presa prin toamna anului trecut ocazie cu care am si scris cate ceva despre ea. HP LaserJet TopShot Pro M275 este o multifunctionala obisnuita pana cand ajungem la functia de scanare. TopShot Pro M275 are deasupra o suprafata alba de dimensiunea unei foi A4 asupra caruia se ridica un brat in capul caruia se afla trei LED-uri pentru luminare in timpul scanarii. Senzorul foto este un CMOS de 8 Megapixeli, indeajuns de puternic pentru fotografii de inalta rezolutie.

Cum functioneaza/ce poate ?

Multifunctionala se instaleaza foarte usor, driverele se instaleaza automat dupa ce se conecteaza la portul USB de la calculator, declara Radu Negoescu.

Se ridica bratul care constituie senzorul foto si LED-urile, se aseaza obiectul pe suprafata alba si din panoul de comanda LCD se alege Scanare daca vreti doar sa obtineti un document pentru calculator, sau Copiere daca vreti printata imaginea 3D. O scanare dureaza aproximativ 1 minut timp in care bratul fotografiaza obiectul de 6 ori din trei unghiuri diferite, de 3 ori cu blit si de inca trei ori la lumina ambientala sub diferite expuneri. Puteti vedea cum se face scanarea in videoclipul demonstrativ pe care l-am facut la prezentare de mai jos.

Demo scanare 3D

Multifunctionala face toate astea fara asistenta unui PC daca aveti o conexiune LAN/WiFi in apropiere, prelucrarea imaginilor o face automat, trimiterea fisierelor catre un server de fisiere (Google Drive sau Box.net), catre un e-mail sau direct unui site. Functia de ePrint introdusa tot de HP prima oara in 2010 este inclusa si in acest model si ce veti putea face cu aceasta este sa printati trimitind prin e-mail materialul ce il doriti printat la adresa de e-mail a imprimantei sau direct prin WiFi din telefon.

Cui i se adreseaza HP LaserJet TopShot Pro M275 ?

Multifunctionala se adreseaza in primul rand afacerilor mici si publicului larg care are nevoie sa isi expuna pe site spre exemplu produsele: fie ca sunt obiecte de antichitate cum era in cazul locatiei, fie ca sunt de produse manufacturate (handmade), sau orice altceva ce ar incapea pe o foaie A4 sau poate contribui foarte rapid la realizarea unui catalog pentru print.

Marii comercianti deja o au in oferta se pare la un pret acceptabil de aproximativ 1500 de lei: MarketOnline, evoMAG, etc.

Toate imaginile de la eveniment le gasiti mai jos

Prezentarea HP TopShot Laserjet M275

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: