HP lanseaza o imprimanta care „scaneaza 3D”

Publicat pe 10 sept. 2011 - 19:41 de Mîrzac Iulian

Dupa decizia surprinzatoare a HP de a renunta la divizia de calculatoare vine cu un produs inovativ. Imprimanta all-in-one TopShot Laserjet M275 pe langa functiile normale, de printare, scanare hartii si copiere va avea si functia de a scana obiecte 3D. Defapt nu obtii niste modele 3D pe care apoi sa le importi in 3D Studio Max sau Maya ori alte programe de editare 3D, si nici nu creeaza imagini stereoscopice. HP explica tehnologia TopShot in acest document mai bine.

Cu ajutorul scanarii 3D defapt imprimanta face 6 fotografii dintre care 3 cu blit si 3 pe lumina ambientala si pe care le combina apoi intr-o imagine de calitate foarte buna, fara umbre si stralucire. HP recomanda acest tip de scanare pentru detinatorii de magazine online, care astfel ar putea sa-si prezinte micile produse pe site fara sa mai trebuiasca sa apeleze la un fotograf sau sa foloseasca un „white box”.

Nu trebuie decat sa asezati un obiect pe spatiul alb de pe imprimanta si sa apasati pe butonul scanare iar capul de scanare al imprimantei va intra in actiune si va scana obiectul.

Altfel descrisa este o imprimanta multifuntionala normala, dar care are si o functie de fotografiere a obiectelor pe fundal alb, foarte utila pentru cei care vand pe Okazii.ro, Ebay.com sau alte site-uri si au multe obiecte care trebuiesc fotografiate astfel incat sa se cunoasca fiecare detaliu si fara umbre.

O demonstratie video gasiti aici

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: