Google Trips – o aplicație utilă pentru cei care călătoresc des

Publicat pe 20 sept. 2016 - 8:19 de Mîrzac Iulian

Google Trips

Nu se puteau abține să nu lanseze ceva nou. Google Trips este cel mai nou mod prin care îți poți salva toate informațiile despre o viitoare călătorie într-un singur loc. Aplicațiile fac ca smartphone-ul să fie util și „smart” în același timp.

Ideea pentru acest tip de aplicație nu este nouă, au mai fost făcute însă trebuie să recunoaștem că unele aplicații făcute de Google sunt mult mai utile față de cele ale competitorilor din simplul motiv că are la dispoziție multe informații pe care le poate folosi în diferite moduri.

Am instalat aplicația să văd despre ce este vorba. Google Trips îți poate găsi automat rezervările din contul de Gmail pe care-l poți folosi pentru logarea în această aplicație. Din ce îmi dau seama (cel puțin pe aplicația iOS) nu poți introduce manual o rezervare pentru avion sau hotel pe care ai făcut-o.

Odată ce ai setat data călătoriei și orașul poți apăsa un buton de download. Îți va descărca o listă de locuri de vizitat, de restaurante cu review-uri bune dar și locațiile salvate de tine din Google Maps.

În mare parte datele extrase de Google provin din Google Maps, deci dacă sunt acolo informații destule vei avea disponibile și în călătoria pe care o faci, altfel dacă locul este sărac în informații acolo atunci nu va avea ce să descarce.

Ce am observat este că nu vei putea să obții direcții către locurile salvate offline, în schimb vei putea să îți vezi locația prin GPS și să te apropii de punctul de interes după harta offline.

În concluzie, nu mi se pare cea mai utilă aplicație pentru călătorii, spre exemplu Trip Advisor știu că îți permite să descarci un întreg oraș cu tot ce este de vizitat și bineînțeles locuri de mâncat, cu tot cu recomandări și direcția de mers până la locul cu pricina, însă Google Trips poate fi mai simplu de utilizat dacă ești un mare utilizator ale serviciilor Google și are o interfață mai ușoară.

Descarcă pentru Android sau iOS

Prezentarea video mai jos.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: