Google testeaza baloanele cu Internet WiFi in California

Publicat pe 12 aug. 2013 - 22:49 de Mîrzac Iulian

Loon

Google s-a apucat de proiectul Loon serios si au realizat primele teste cu baloanele autonome care ar urma sa ofere acces la Internet prin intermediul standardului de comunicare WiFi comunitatilor izolate din Africa si din alte regiuni ale Lumii. Testele au fost realizate evident pentru a testa in lumea reala o idee care la inceput pare buna si pentru imbunatatirea tehnologiei pentru a putea fi aplicata eficient in acele conditii intr-un mediu izolat.

Vor incerca sa obtina o forma a balonului cat mai buna pentru aceasta aplicatie, vor incerca sa optimizeze sistemul de obtinere a energiei electrice prin intermediul panourilor solare, si vor avea in vedere modul de distributie a semnalul radio care va trebui sa fie transmis sub forma unui spectru conic care sa acopere o anumita zona de pe Pamant.

Album foto de la lansare.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: