Google Lens – Google I/O 2017

Publicat pe 18 mai 2017 - 8:27 de Mîrzac Iulian

Ieri Google a început marele eveniment organizat anual pentru dezvoltatori (Google IO), la care află ultimele tehnologii la care pot apela pentru a crea aplicații web, mobile, TV, desktop, etc. cu ajutorul lor.

Google Lens ar fi una dintre tehnologiile care vor putea fi folosite de către voi utilizatorii în viitorul apropiat. Este o tehnologie similară cu vechea aplicație – Google Goggles – care putea recunoaște anumite obiecte, dar va include tehnologie mai avansată.

Google Lens va putea recunoaște obiecte mai multe din împrejurimi ca apoi să te ajute fie să găsești mai multe informații despre fie să îți spună ce este, ori să te ajute să faci ceva pe telefon.

Sundar Pichai, CEO-ul Google a făcut o demonstrație cu Google Lens în care s-a conectat la o rețea WiFi securizată doar îndreptând camera spre eticheta cu setările de conectare la router. Apoi a mai făcut o demonstrație în care îndrepta telefonul spre restaurante sau alte locații, iar Google Lens cu ajutorul realității augmentate și celorlalte tehnologii dezvoltate (Google Maps), primeai informații, review-uri despre locația respectivă.

Google Lens nu va fi o aplicație separată ca și Goggles ci va fi o tehnologie ce va fi integrată în alte aplicații și servicii mobile Google. Probabil printre primele aplicații unde va fi disponibilă tehnologia este Google Assistant care va deveni mai inteligent de la un an la altul. Sau poate Google Photos.

Mai multe de la Google IO 2017 imediat ce aflăm informații interesante.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: