Aplicatia Google Goggles si pe iPhone

Publicat pe 24 aug. 2010 - 13:52 de Tita Mihai

Vesti bune pentru utilizatorii iPhone care au tanjit dupa aplicatia Goggles de la Google, care pana acum era disponibila doar pentru Android. Aplicatia ar trebui sa apara in urmatoarele trei luni. Inginerul de la Google, David Petrou a anuntat in timpul unei conferinte tinute la Univestitatea Stanford ca aplicatia este in proces de „fabricatie” si ca asteapta avizul pozitiv din partea celor de la Apple.

Goggles a fost prezentat de Google in decembrie anul trecut, este o aplicatie care permite cautarea de informatii pe internet cu ajutorul camerei foto din dotarea telefoanelor mobile. A fost inclusa in lista de aplicatii standard pentru telefoanele care rulau sistemul de operare Android.

Cum functioneaza aplicatia: Cand un utilizator face o poza cu ajutorul aplicatie Goggles, sa zicem unei carti, aceasta este trimisa catre Google, care cauta in baza sa de date informatii despre cartea respectiva, si pe care mai apoi le afiseaza.

Cu ajutorul aplicatiei Goggles, se pot scana carti, logo-uri, locatii, coperti de albume si opere de arta. In luna mai Google a mai adaugat aplicatiei si programul Google Translate, care permite traducerea in mai multe limbi a textului scanat si care se pare ca functioneaza destul de bine.
Pe langa Android, Google a confirmat la sfarsitul anului trecut ca va „porta” aplicatia si pe alte platforme, printre care se numara iPhone si RIM de la Blackberry, dar mai multe detalii nu se cunosc, mai mult se zvoneste ca cei de la Google vor sa aduca aplicatia Goggles si pe calculatore sub forma unui plug-in pentru browsere, dar nu au facut nici o declaratie concreta in acest sens.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: