Google Assistant pentru iOS – Google I/O 2017

Publicat pe 19 mai 2017 - 8:08 de Mîrzac Iulian

Ieri în cadrul evenimentului Google IO 2017 compania a făcut o lansare care pentru unii s-ar putea să pară surprinzătoare. Au anunțat disponibilitatea Google Assistant și pentru utilizatorii iOS.

Dacă nu ați văzut prea multe despre asistentul virtual Google, ei bine este un bun specialist atunci când îl întrebi despre ceva apoi revii cu întrebări complementare despre acel lucru. Spre exemplu: ”Unde este poziționată România ? apoi Și ce suprafață are ? apoi Dar care este ultimul președinte ?” Poți defapt să faci legături mai complexe însă acesta este cel mai bun exemplu pe care l-am găsit acum. Sau întrebi despre un film, apoi întrebi cine sunt actorii principali și alte detalii despre acel film.

Ce trebuie reținut încă de la început este că aplicația nu va funcționa ca pe Android (bineînțeles – că nu li s-a permis înlocuirea Siri), va avea câteva funcții limitate.

Nu vei putea chema Google Assistant așa cum chemi Siri din standby, iar aplicația nu va avea legătură cu Clock, aplicația de unde ai fi putut seta alarme automat cu vocea dacă aveau acces dezvoltatorii Google.

Al doilea lucru important pentru noi utilizatorii din România este că aplicația nu poate fi accesată decât din AppStore de Statele Unite.

Deocamdată Siri este mai slab în a afla informații prin întrebări despre același subiect, poate anul acesta un update la iOS 11 va însemna și un asistent virtual Siri mai bun. Are nevoie pe lângă asta de implementări în cât mai multe aplicații native iOS fie externe sistemului de operare și să reamintim că încă nu este disponibil în limba română.

Descarcă (la momentul scrierii articolului disponibil doar pentru SUA – în curând pentru restul lumii)

Vă place mai mult Google Assistant decât Siri ? Le-ați folosit pe ambele ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: