Google închide după 12 ani de chin serviciul Google Talk

Publicat pe 27 mart. 2017 - 8:47 de Mîrzac Iulian

Google a anunțat oficial că va sista serviciul Google Talk imediat ce va migra toți utilizatorii pe serviciul Hangouts.

Serviciul a fost lansat în 2005 înainte să apară metodele noi de comunicare mobilă: WhatsApp, Messenger și se pare Snapchat în ultimul 1-2 ani. Serviciul era construit pentru a intra în competiție cu AIM, ICQ, Yahoo Messenger, și altele similare. Pentru că Gmail era deja popular, nu le-a luat mult să strângă un număr mare de utilizatori.

Ultima perioadă au mai lansat și Allo și Duo, aplicații dedicate comunicării pe mobil, era logic să mai elimine din ele, în special pe cele vechi plus că deja era integrată de ceva timp Hangouts în Gmail.

După 21 Iunie tranziția Talk > Hangouts nu mai este opțională și vor face ei migrarea automată a conturilor iar utilizatorii vor fi nevoiți să utilizeze Hangouts în locul Talk. Opțiunea Hangouts este disponibilă utilizatorilor încă din 2013, dar se pare că utilizatorii au preferat varianta cu care sunt obișnuiți.

Mie cel mai mult îmi displace că interfețele grafice de desktop din produsele Google nu funcționează fluent și pe laptopuri slăbuțe, Material Design nu este pentru toată lumea. Îmi place că este o interfață curată, dar trebuie optimizată și pentru sistemele mai puțin dotate. Te trezești că un laptop nou cumpărat la 1.300 – 1.500 lei încarcă o pagină web cu greu, ori o folosești sacadat.

 

Pe mine nu mă afectează dispariția Google Talk însă Picasa și Google Reader sunt dintre produsele Google care mi-aș fi dorit să continue, măcar sub altă formă.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: