Prima rețea publică LoRaWAN destinată proiectelor IoT din România

Publicat pe 25 iul. 2017 - 8:15 de Mîrzac Iulian

Simfony Mobile lansează în București proiectul pilot al primei rețele publice bazate pe protocolul LoRaWAN, venind în întâmpinarea tuturor celor care doresc să demareze propriul proiect IoT și care sunt în căutarea unor instrumente accesibile.

În primă fază rețeaua acoperă doar partea de Nord-Vest a Bucureștiului și va permite oricui să conecteze senzori la rețea prin intermediul platformei oferite de Simfony Mobile.

Zona aproximativă de acoperire a rețelei publice Simfony Mobile:

Pentru acces trebuie să îți faci cont de utilizator, să adaugi senzorii în platformă și să-i configurezi cu datele din platformă. Datele vor fi înregistrate în platforma lor sau vor putea fi trimise spre aplicații externe.

Internet of Things (IoT sau Internetul Lucrurilor) se anticipează că va schimba radical societatea în care vom trăi așa cum Internetul a făcut-o în ultimii 20 de ani dezvoltând o mulțime de arii conexe precum: comerțul online, smartphone-urile, dezvoltarea de business-uri online și a serviciilor de entertainment online, etc.

Una dintre tehnologiile pe care se va baza în viitor Internet of Things va fi LoRaWAN care va permite comunicarea prin intermediul unor frecvențe radio care nu necesită licențiere (sub pragul Gigahertz) 169 MHz, 433 MHz, 868 MHz (Europa) și 915 MHz (America de Nord).

Rețeaua Simfony va putea fi accesibilă oricui dorește să pornească un proiect IoT. Poți fi persoană fizică sau juridică. Proiectele Smart City sunt cele mai atractive.

În faza pilot, accesul la rețea este semiautomat și necesită contactarea echipei de suport Simfony Mobile pentru activarea serviciului, însă în următoarea fază va deveni posibil accesul automat la platformă / rețea. Utilizatorii își vor putea conecta inclusiv propriile gateway-uri dacă vor să își creeze o rețea locală proprie.

Limitările legate de viteza de transfer a datelor și volumul limitat al acestora, adică faptul că device-urile LoRa trimit cantități mici de date la intervale lungi de timp, explică parțial și multiplele beneficii ale LoRa – acoperire mare, costuri reduse, conectarea de senzori și dispozitive autonome / consum de curent foarte mic. În privința echipamentului, la rețea se pot conecta orice dispozitive compatibile LoRaWAN, care pot fi achiziționate direct de la vendori sau de la parteneri Simfony Mobile (Libelium, NAS, ELSYS, MiroMicro etc.).

În faza pilot, accesul la rețea este gratuit. Planurile de viitor pentru rețeaua LoRaWAN de la Simfony includ o lansare publică odată cu extinderea geografica a rețelei pe baza cerințelor si feedback-ului din piață.

Despre Simfony Mobile

Simfony Mobile este o companie fondată în 2013, specializată în produse și servicii destinate IoT. În prezent, prin soluțiile dezvoltate și prin experiența bogată în proiecte dedicate, Simfony Mobile este un one stop shop IoT, oferind conectivitate mobilă globală, o Platformă de Management în Cloud și soluții personalizate pentru orice industrie sau domeniu la costuri extrem de avantajoase. Misiunea Simfony Mobile este să creeze soluții IoT accesibile pentru o lume cu adevărat conectată – mai eficientă și mai deschisă spre colaborare.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: