Tastatura Gboard de la Google pentru iOS primește un update important

Publicat pe 24 feb. 2017 - 8:43 de Mîrzac Iulian

Google a construit o aplicație bună pe post de înlocuitor pentru tastatura nativă din iOS. Am instalat-o în mai multe rânduri însă lipsa unor funcții de bază din iOS cum ar fi comenzile vocale, sau auto-sugestii pentru limba română m-au determinat să nu o țin activă pe telefon.

Începând de astăzi Google a lansat o nouă versiune Gboard care aduce câteva dintre acest lipsuri care sunt sigur că mulți utilizatori și le doreau.

Este o implementare între tastatura iOS și una Google. Adică așezarea tastelor și forma lor s-a încercat să fie similară cu cea de pe iOS, apoi au mai adăugat niște funcții suplimentare.

Poate cea mai utilă este căutarea pe Google de informații fără să părăsești fereastra de chat. Activezi motorul de căutare Google din tastatură și începi să cauți locul unde vreți să mergeți, ori filmul sau imaginea pe care vrei să o găsești și o trimiți direct de acolo printr-un mesaj.

Tastatura în limba română și dictarea textului erau două funcții care lipseau din Gboard și au fost adăugate. 15 limbi care erau pregătite pentru lansare au fost activate acum în setări.

Dictarea va funcționa prin apăsarea lungă a butonului space.

Pe lângă dictarea textului poți să inserezi gif-uri, emoticoane, etc.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: