Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge lansate aseară la MWC 2014! Ce e nou?

Publicat pe 2 mart. 2015 - 8:48 de Mîrzac Iulian

S6 edge

Ieri a avut loc lansarea Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge odată cu ocazia începerii Mobile World Congress 2015 și dacă nu ai urmărit-o află că nu ai pierdut atât de multe lucruri pe cat crezi. S-au confirmat pentru amândouă telefoanele o mulțime dintre specificații deci aici nu vei fi surprins, în schimb au fost făcute câteva upgrade-uri la design și la câteva funcții, plus au adăugat câte ceva complet nou.

Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge nu vor avea sloturi microSD, și a fost eliminată rezistența la apă (stropire) și praf, o funcție importantă prin care un telefon premium ca Galaxy S5 a stabilit noi standarde de calitate. Bateria este încapsulată dar asta pentru o parte din utilizatori nu reprezintă neapărat un minus ținând cont că nu multe persoane își schimbă acumulatorul sau își cumpără unul în plus. Acestea sunt câteva dintre semnele mele de întrebare. De ce au renunțat la microSD și la rezistența la apă și praf, probabil au fost constrânși de limitele carcasei.

Ce au mai făcut a fost să elimine din funcții care aparent nu au fost îndrăgite de utilizatori sau nu au fost utilizate pur și simplu, 40% dintre ele spune Samsung.

Samsung Galaxy S6 GoldGalaxy S6 și S6 Edge for avea noul procesor de 64-bit creat de Samsung Exynos 7 Octa, cu patru nuclee de 1.5 GHz și patru nuclee de 2.1 GHz. Amândouă terminalele mobile vor avea 3GB  RAM DDR4 și memorie internă de 32GB, 64GB sau 128GB. Camera frontală va fi de 5 MP, cu funcție HDR real-time, iar camera foto principală de 16 MP. Modul de încărcare rapidă va oferi în doar 10 minute energie suficientă pentru a rula 2 ore de material video HD cu ajutorul acumulatorului său de 2550 mAh de pe S6, acumulatorul de pe S6 este mai slab puțin cu 200 mAh decât pe Galaxy S5 (2800 mAh), dar procesorul pe 14nm s-ar putea să ofere și o eficiență energetică mai bună, băieții de la R&D de la Samsung știu mai bine.

S6 folosește un ecran de 5.1 inch qud HD Super AMOLED, care obține o super densitate a pixelilor de 577 ppi. Se pare ca amplificatorul audio integrat va fi cu 1.5x mai puternic.

Amândouă telefoanele vor avea preinstalat Android 5.0.2 Lollipop, și vor fi disponibile în mai multe culori: negru, gold  și albastru.

Galaxy S6 va fi disponibil se pare din 10 Aprilie, spun unele surse, informația nu este încă oficială, dar bănuiesc că vor să aducă telefoanele pe piață cât mai repede până nu vin alte lansări mari. nici despre preț nu s-a discutat la lansare, dar bănuiala mea și probabil și a voastră este că Galaxy S6 nu va depăși pragul de 3.000 lei, doar Edge va ajunge la 3.500 lei sau undeva la acest preț.samsung-galaxy-s6-edge

Noul design folosește margini metalice, iar pe spate și față aveți acum Gorilla Glass. A fost integrat noul serviciu Samsung Pay.

Samsung a reușit să creeze un design foarte asemănător cu iPhone 6 pentru Galaxy S6, la Galaxy S6 Edge diferențiativul este ca și până acum ecranul curbat care este curbat în ambele părți nu doar pe partea dreaptă.

S6 arată acum mai bine și sunt sigur că se simte și mai bine cu metal și sticlă, dar a trecut de la un telefon care se spărgea greu (plasticul utilizat de Samsung atenua șocurile), la un telefon care se va sparge aproape sigur la orice cădere de peste 1m înălțime.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: