Firefox 7 in stadiul Aurora – se reduce consumul de memorie RAM…

Publicat pe 8 iul. 2011 - 18:37 de Mîrzac Iulian

Utilizatorii browserului Firefox rezista din ce in ce mai greu tentatiei de a folosi si alte browsere, asta datorita incarcarii excesive a memoriei RAM atunci cand vizualizati multe pagini web. Dupa ce o buna perioada Mozilla a ignorat aceasta problema in sfarsit au decis sa se gandeasca serios si asupra acestui lucru. Acum o luna s-a inceput proiectul MemShrink deschis tuturor.

Deja cei care contribuie la proiect au o idee de a reduce consumul de memorie RAM si pe care au implementat-o in Firefox 7 Aurora. Mozilla a grabit lansarile la verisunile trecute si se asteapta ca nici aceasta sa nu fie departe de lansare, probabil in 2012 sau la finele acestui an. In orice caz daca vrei sa testezi noua versiune si sa vezi cum se misca poti face asta de acum incolo, insa atentie ca trebuie sa fie plin de bug-uri.

Ultimul build se spune consuma cu aproximativ 30% mai putina memorie RAM decat versiunea precedenta. Conform companiei Mozilla acest lucru se datoreaza deocamdata unui JavaScript garbage collector dupa cum l-au denumit. Acest modul integrat goleste memoria de elementele care nu mai sunt necesare, mai ales cand este inactiv si nu incarca pagini web. Alte imbunatatiri notabile sunt: pornirea mai rapida, sincronizarea instanta a bookmark-urilor si parolelor si in final randarea mai eficienta a paginilor.

Firefox 7 Performanta randare 2D

Firefox 7 Performanta randare 2D

 Versiunea “Aurora” poate fi downloadata intrat pe acest link.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. miha 27/07/2011 at 01:04 - Reply

  de vre-o 5-6 ani folosesc numai firefox .. ma declar fan firefox .. abia astept sa vad cum o sa fie versiunea finala firefox 6

  • Mirzac Iulian 27/07/2011 at 10:43 -

   da si eu am fost fan. dar in ultima vreme merge chiar prost.
   Interfata se incarca greu si consuma RAM mult.
   Oscilez intre browsere in functie de necesitati.

Postează un comentariu: