AMD pregateste procesorul E-450 pentru laptopuri

Publicat pe 8 iul. 2011 - 17:42 de Mîrzac Iulian

Pana acum procesor de varf al seriei Zacate, E-350 va fi inlocuit ca fruntas de un nou procesor, E-450. Seria este destinata laptopurilor mici de 11”-12” dar mai este utilizat si pe laptopuri normale de 15” pentru a obtine un pret de productie mic. E-350 ofera performante CPU si GPU decente si nu in ultimul rand consuma mai putina energie in comparatie cu alte procesoare de acest gen. Mai multi producatori printre care si HP, ASUS, Acer, Sony si Lenovo (Lenovo S205 testat si cumparat) au scos mai multe modele de laptopuri cu APU-ul E-350 tactat la 1.6 Ghz.

Acum AMD lucreaza la un nou procesor care sa-l includa tot in aceasta serie E, construit tot pe tehnologia de 40nm. Va avea nucleul grafic usor imbunatatit si CPU-ul, la fel, va avea mici imbunatatiri, dar foarte important mentinand acelasi consum ca si la E-350 de 18W TDP.

E-450 va vea specificatiile tehnice in felul urmator: procesor dual-core 1.65 Ghz si nucleul grafic Radeon 6320 cu frecventa usor mai mare. Si E-350 si E-450 suporta DirectX 11 si pot rula filme 1080p.

Noul cip va integra tehnologia Turbo Core care creste puterea unui nucleu in timp ce al doilea nucleu este subclockat. Prin aceasta tehnica cresc performantele aplicatiilor care nu profita de puterea celor doua nuclee, astfel reducand si consumul de energie. In modul Turbo Core viteza GPU-ului va creste de la 508 Mhz la 600 Mhz in cazul in care va fi necesar cand rulati jocuri sau alte aplicatii 3D.

Seria AMD E are procesoare construite pentru a fi eficiente din punct de vedere al consumului bateriei, in timp ce iti vor oferi o experienta web, multimedia ok. Deci acest procesor va continua sa fie integrat in laptopurile de buget de la 11” la 15”.

Data de lansare nu este cunoscuta.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: