Facebook Messenger se va regăsi doar într-o aplicaţie separată

Publicat pe 10 apr. 2014 - 18:48 de Mîrzac Iulian

The Facebook logo is pictured at the Facebook headquarters in Menlo Park

Facebook a anunțat că vor scoate funcția de mesagerie din aplicațiile de Facebook pentru smartphone-uri. Aceasta va putea fi accesată printr-o aplicaţie separată, cum de altfel există deja pe Windows, Android, etc.  Schimbările au fost anunțate chiar de Mark Zuckerberg, care a motivat această schimbare după cum urmează:

„Motivul pentru care separăm Facebook Messenger de aplicația de smartphone Facebook app, este datorită faptului că am realizat că exista o perturbare a utilizării aplicației fiind necesar să răspunzi la mesajele care vin de la prieteni şi dorim ca utilizatorul să aibă o experienţă mai bună înlăturând acest lucru care distrage atenția”.

Schimbarea deja a început să se propage în Europa prin update-ul aplicaţiilor mobile urmând şi restul continentelor.

Achiziţia WhatsApp şi această mutare de a separa Facebook Messenger faţă de aplicaţia Facebook nu înseamnă decât lucruri rele pentru reţelele de telefonie mobilă care văd pe zi ce trece cum la nivel global scade avântul pe care-l avea numărul de SMS-uri trimise. În afară de asta deja există zvonuri confirmate dacă nu mă înşel precum că doresc integrarea şi apelurilor video în Facebook Messenger, deci operatorii de telefonie mobilă sunt un pic în dificultate.

Vă convine mutarea făcuta de Facebook ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: