Extinderea functionalitatii Photoshop pe tablete

Publicat pe 16 apr. 2011 - 21:24 de Mîrzac Iulian

Toate stirile legate de Adobe si iPad pana acum duceau intotdeauna catre batalia fara sfarsit dintre Flash si HTML5. De astazi Adobe isi regandeste tactica si se concentreaza asupra a trei noi unelte care ai va permite artistului sa extinda functionalitatea programului Photoshop catre iPad prin intermediul unei aplicatii special creata pentru iOS.

Prima aplicatie este Adobe Eazel, o aplicatie pentru iPad pentru desenarea cu pana la cinci degete prin intermediul touchscreen-ului, desen care apoi se poate trimite pe calculator (PC/Mac) prin conexiunea wireless.

Adobe Nav va transforma iPad-ul intr-un gadget pentru selectarea tool-urilor Photoshop de pe PC. Iti vei configura singur butonele de crop, brush, retusare dimensionandu-le si aranjandu-le dupa bunul plac pe ecranul acestuia, si cand le apasati se vor activa pe calculator.

Si al treilea tool Adobe Color Lava cu care vei putea sa faci un mix de culori pentru a obtine nuanta perfecta.

Aceasta este doar o mica parte din ceea ce Apple doreste sa obtina ajutandu-se de diferite tehnologii pe care sa le foloseasca pentru extinderea functionalitatii aplicatiei Photoshop. Aplicatiile vor fi disponibile pe langa iOS si pentru alte sisteme de operare pentru tabletele Android si BlackBerry.

Asteptati-va ca aceste aplicatii sa fie disponibile pe magazinele de aplicatii incepand cu luna urmatoare la preturi de 1.99 – 4.99$, odata cu lansarea update-ului la versiunea 5.5 a pachetului Adobe Creative Suite.

Mai jos aveti prezentarea video a acestor trei aplicatii pentru tablete.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: