Întâlnești câteodată companii care arată că le pasă cu adevărat de părerile clienților și de nevoile clienților și asta se întâmplă cu Orange acum prin serviciul YOXO construit special pentru utilizatorii ca tine care își doresc libertatea de a alege ce serviciu folosesc de la o lună la alta.
Sunt convins că și tu ai fost sunat de un agent de vânzări care să-ți propună „super oferta” cu 100 GB trafic de date sau cu 2000 de minute naționale și i-ai transmis fără nicio urmă de regret că „nu mă interesează / nu îmi este util”. Apoi el a continuat să îți spună: „Păi stai, asta nu este tot! Îți mai oferim și ….”apoi ori îl opreai, ori închideai apelul pentru că nu putea fi oprit. Să nu mai spun că abonamentul ar fi crescut cu 2 / 5 / 8 EUR, dar era „super ofertă”.
YOXO vine să ajute tocmai în această direcție: tu poate vrei mai mult trafic Internet, altcineva poate vrea să vorbească mii de minute pe lună, sau poate ai prieteni / rude în alte țări așa că vrei minute internaționale să poată primi apeluri persoana respectivă fără să depindă de conexiunea la Internet dacă ai apela prin servicii online.
Zilele acestea la invitația Orange am testat serviciul YOXO care de altfel este primul de acest gen din România care îți permite să alegi ce servicii folosești într-o lună, și asta printr-un proces 100% online printr-o aplicație foarte intuitivă.
Avantaje YOXO:
1. Portare simplă
În cazul în care nu ești utilizator Orange aplicația te poarta prin întreg procesul de migrare de la o cartela a altui operator către YOXO al Orange. Este un proces mai lung la portare, dar aplicația te poartă ușor prin tot ce trebuie făcut. Dacă nu ești nevoit să faci portare atunci procesul se poate finaliza mult mai rapid.
2. Alegerea serviciilor se face printr-o aplicație simplă
Pentru a gestiona serviciile pe care să le folosești nu trebuie decât să descarci aplicația YOXO disponibilă pentru: iOS, Android Google Play sau Android Huawei AppGallery.
3. Nu ai perioadă contractuală fixă
Este un abonament la care poți renunța de 3 ori pe ani fără să fii nevoie să plătești ceva deci dacă ești nehotărât atunci nu
4. Poți reconfigura lunar serviciul
Ai fost plecat în străinătate și nu anticipezi să mai pleci 6 luni? Atunci din aplicația YOXO poți reduce abonamentul la Internet de 100GB (singurul momentan cu Internet disponibil în Uniunea Europeană) la cel mai mic de 20GB astfel că nu trebuie să plătești constant pentru servicii pe care nu le mai folosești.
5. Totul este digital
Fie că începi contractul, renunți la el, modifici servicii, ceri ajutor, poți face totul 100% online! Fără să te deplasezi la un magazin / reprezentanță.
6. Internetul neconsumat se reduce din noua factură
Primești o parte din valoarea internetului neconsumat înapoi astfel că la final de lună dacă din cei 20 GB a mai rămas ceva poți plăti mai puțin luna următoare. (nu primești valoarea internetului disponibil pentru roaming înapoi).
7. Nu poți depăși limitele setate în aplicație
Față de un abonament obișnuit acesta te limitează la ce ai setat în aplicația YOXO. Dacă ai ales 20GB de internet atunci pentru a consuma mai mult trebuie să intri în aplicație și să modifici. Oricând ai nevoie aplicația este ca un agent call-center care te poate ajuta imediat.
Dezavantaje YOXO
Nu ai acces (încă) la eSIM sau 5G în YOXO iar viteza la internet pare restricționată la 4G pe telefonul meu mobil. Trebuie însă să ții cont că prețul acestui serviciu este ușor mai redus decât al unui abonament obișnuit. Plus că cine știe, poate în viitor vor introduce și aceste opțiuni în aplicația YOXO.
Cum comanzi YOXO?
Descarci aplicația YOXO. Dacă vrei să pornești fresh și nu vrei să portezi numărul de telefon de la alt operator în YOXO nu trebuie decât să creezi un cont nou (sau să folosești un cont Orange) în aplicație și să comanzi cartela YOXO care vine prin curier. Dacă deja ai cartela Orange poți migra pe YOXO. Mai simplu nici că se putea.
Portarea de la un alt operator este lansată oarecum recent în YOXO și se poate face și aceasta cu totul din aplicație:
- Creezi cont în aplicația YOXO sau te loghezi cu un cont existent și alegi una dintre cele 3 opțiuni de date: 20GB / 60GB sau 100GB (care îți permite și Internet în roaming în UE).
- Alegi să migrezi un număr de telefon existent către YOXO. Introduci numărul de telefon și dacă ești eligibil primești un SMS cu cod PIN pe care-l introduci în ecran.
- Validarea identității. Partea care îmi place mie cel mai mult pentru că este automată. Scanezi cu ajutorul telefonului cartea de identitate. Tot pentru confirmarea identității trebuie să înregistrezi un scurt video urmărind instrucțiunile din aplicație. Este rapid.
- Apasă butonul ”Începe portarea”.
- În pasul următor trebuiesc introduse datele abonamentului tău actual: număr de telefon, adresa de email, operatorul curent și un cod de abonat.
- Încarcă ultima factură în aplicația YOXO.
- Completezi adresa de livrare unde vrei să primești cartela SIM.
- După completarea informațiilor privind anteriorul contract vei primi un sumar al datelor introduse pentru a fi verificate. Dacă sunt corecte poți continua spre acceptarea Termenilor și Condițiilor YOXO.
- Adaugă datele cardului tău bancar. Ți se va prelua și apoi returna 1 leu pentru validarea cardului. Acel card va fi folosit pentru plata lunara a abonamentului YOXO.
- Vei putea vedea în pasul următor stadiul comenzii tale și când va fi livrată cartela SIM.
- Ai primit cartela SIM YOXO:
- Scanezi în aplicație codul de bare de pe pachetul SIM;
- Alegi data la care vrei să se facă portarea;
- Trimiți cererea de portare; Va trebui să aștepți în acest pas până când cererea de portare se procesează. Partea bună este că poți utiliza beneficiile abonamentului YOXO chiar dacă încă ești pe un număr temporar de telefon.
- La finalul portării primești un SMS și mesaj în aplicația YOXO care îți confirmă finalizarea portării și transferarea serviciilor YOXO pe numărul tău de telefon. Pe adresa de email furnizată în contul YOXO primești și contractul.
Nu ai cum să te încurci pe toată durata portării / setării serviciului deoarece tot timpul vei putea vedea în aplicație în ce stadiu ești.
Cum funcționează YOXO?
Mi s-a părut cel mai simplu serviciu digital folosit în ultimul an. Simplitate pe care doar în aplicația Revolut am mai întâlnit-o. Practic după ce ai contul și SIM-ul nu trebuie decât să intri în aplicația YOXO pentru a administra totul:
Ai rămas fără internet? Pac, te-ai dus în aplicație și ai buton mare „Adaugă Internet” chiar dacă ești plecat din țară și ai rămas fără Internet vei putea folosi aplicația în continuare, nu te lasă la greu.
Vrei să vezi cât ai consumat? La fel, deschizi aplicația și ai datele afișate chiar în prima pagină, sau apeși pe butonul de sub cât Internet ai consumat pentru detaliere.
Vrei să afli valoarea facturii? Există și pentru asta un buton! :) Te-am surprins nu-i așa? Toate butoanele din prima pagină le găsești și în „Mai multe” care deschide meniul lateral.
Vrei să plătești ceva cu credit? Poți adăuga credit în contul tău tot printr-o plată cu cardul pentru a folosi pentru plăți precum taxă pod sau bilete în mijloace de transport în comun.
Ce poți reține de aici este că indiferent ce vrei să faci în 99% dintre cazuri vei putea rezolva treaba din aplicație fără să pierzi timpul într-un apel sau pe un chat (disponibil și asta în aplicație :) ).
Vitezele de transfer obținute în testele făcute prin aplicația SpeedTest sunt cele de mai sus. Locația Ion Mihalache lângă Parc Kiseleff. Dar indiferent de ce îmi arată testul s-a comportat bine. Am putut rula materiale video 4K decent și am și descărcat câteva update-uri de aplicații. Parcă o idee mai lent timpul de răspuns față de cum sunt obișnuit, dar suficient de rapid astfel încât să nu deranjeze.
În cazul în care totuși vrei să ceri ajutor, pe chat-ul din aplicație poți primi răspuns relativ repejor, nu ești chiar lăsat să te descurci în cazul în care te lovești de vreo problemă în timpul utilizării YOXO.
Concluzie despre YOXO
După testarea serviciului YOXO iau serios în considerare migrarea pe acesta. Pur și simplu vreau să fiu în control asupra cheltuielilor și asupra serviciilor consumate pe un abonament de telefonie mobilă. Pe lângă asta mai adaugi și acoperirea națională cea mai bună a rețelei care este recunoscută de fiecare fost / actual client al rețelei de telefonie mobilă și uite așa obții un pachet de servicii complet.
Recunosc că mi-aș fi dorit ca timpul de răspuns să fie mai rapid când accesez materiale video pe Internet, dar este și o chestiune de costuri. Acest abonament este mai ieftin comparativ cu ce obții în mod normal pe unul standard. Partea bună este că viteza de transfer a fost suficient de mare pentru: materiale video 4K de pe Youtube, Netflix la maximum de calitate pe smartphone sau să descarce update-uri fără pauze în timp ce rulau.
Faptul că pot face totul online: de la portare, până la administrarea opțiunilor și chiar terminarea serviciului dintr-o aplicație este ca și cum eu dețin controlul și asta îmi place cel mai mult la acest serviciu.
Ție ți-ar plăcea să deții controlul costurilor de telefonie mobilă? Cum reușești să faci asta fără bătăi de cap?
Mi-a plăcut mesajul din aplicație: