Estimări privind rețelele de telefonie mobilă până în 2020

Publicat pe 10 dec. 2014 - 8:58 de Mîrzac Iulian

Ericsson - Fixed and mobile subscriptions

Ericsson lansează un nou raport care arată estimările pentru rețelele de telefonie mobilă din 2010 până în 2020. Cifrele se arată surprinzătoare ca și până acum. Traficul de date, va avea o creștere extraordinară ca și până acum, iar mare parte din populația lumii va avea un telefon mobil în anul 2020. Vor fi schimbări majore asta este sigur:

  • Până în 2020, 90% din populația lumii cu vârsta de peste 6 ani va avea un telefon mobil, iar numărul de abonamente asociate smartphone-urilor va depăși 6,1 miliarde la nivel mondial;
  • Cea mai rapidă creștere a numărului de abonamente noi se înregistrează în India și China, cu 18 și respectiv 12 milioane de abonamente noi încheiate doar în al treilea trimestru al anului 2014;
  • Datorită celor 800 de milioane de abonamente noi pentru smartphone-uri încheiate până la finalul anului curent, totalul mondial va ajunge la 2,7 miliarde;
  • Traficul video mobil va crește de 10 ori și va reprezenta 55% din traficul mobil de date până în 2020.

Rima Qureshi, Senior Vice President, Chief Strategy Officer și Head of M&A, Ericsson, a declarat: „Costul din ce în ce mai mic al dispozitivelor mobile, funcționalitatea lor sporită și acoperirea tot mai bună prin rețele de telefonie mobile sunt factori care transformă tehnologia mobilă într-un fenomen global ce va fi, în curând, disponibil tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de vârsta lor sau de locul în care locuiesc.”

„Ericsson Mobility Report arată că, în 2020, lumea va fi mai conectată ca niciodată”, a adăugat Qureshi.

Doar în anul 2014 800 de milioane de abonamente noi vor fi create în lume. 65-70% dintre telefoanele vândute în al treilea trimestru al acestui an au fost smartphone-uri, care semnifică o creștere de 55% față de 2013.

Traficul de date va crește semnificativ datorită migrării către rețele de telefonie mobilă 4G, conținutul Video fiind cel mai mare segment de trafic ca și până acum. Phablet-urile (telefoanele cu ecrane mai mari) au contribuit la creșterea acestui segment de trafic mobil de date, permit vizionarea videoclipurilor mai ușoară.

Se estimează o creștere de 10 ori până în 2020 a traficului mobil de date, iar traficul Video va reprezenta aproximativ 55% din el.

Rețelele 5G vor fi active până în 2020

Până în 2020, vor fi lansate comercial primele rețele 5G și se estimează că această tehnologie va avea o rată de adopție mai rapidă decât 4G/ LTE, așa cum și 4G a fost mai rapid exploatată decât 3G. Diferența în acest caz este că, pe lângă tehnologiile radio noi, 5G va include și versiuni modificate, avansate ale modalităților existente de acces radio (precum 3G și 4G), cloud și tehnologii core pentru a face față multitudinii de moduri în care poate fi utilizată tehnologia mobilă. Creștere 5G va avea la bază o varietate de moduri noi de utilizare, în special în zona comunicațiilor machine-to-machine.

Perioada previziunilor incluse în acest raport este 2014 – 2020.

Trafiic Exploration Tool

Mai jos veți vedea estimări pentru traficul de Date și Traficul de Voce pentru CEMA (Central Europe and Middle Africa)

Estimare pentru CEMA – Trafic de Date

Voice Traffic Forecast

Estimare pentru CEMA – Trafic de Voce

Ericsson - 5G wireless access generations

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. web design 03/01/2015 at 14:24 - Reply

    or sa fie mai multe telefoane decat oameni in curand

Postează un comentariu: